Τους δράστες και τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, χθες το απόγευμα, 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στην περιοχή Αγία Αικατερίνη της Μάνδρας, αναζητούν οι αρχές, οι οποίες στρέφουν τις έρευνες τους κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές πριν και μετά την ενέδρα στον 59χρονο, τον οποίο γάζωσαν με τουλάχιστον 18 σφαίρες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

*Διαβάστε ακόμα: Μάνδρα: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της "μαφιόζικης" εκτέλεσης του 59χρονου επιχειρηματία

Ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζεται είναι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν εδώ με μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν με αυτή, ενώ ενδεχομένως να υπήρξε υποστήριξη και από ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, υπήρξε ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινούταν ύποπτα στην περιοχή.


Εξετάζονται παράλληλα μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ενώ υπάρχει υλικό από κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που έγινε η εκτέλεση. Οι Αρχές προσπαθούν μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας σε κοντινή απόσταση, να αναζητήσουν τη διαδρομή των δραστών και να βρουν πώς ακριβώς διέφυγαν. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχουν και άλλα άτομα, τα οποία να λειτούργησαν ως υποστηρικτική ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν γνωστός στον χώρο της εστίασης, καθώς διατηρούσε επιχείρηση εμπορίου προϊόντων κρέατος με εκατοντάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του, ενώ είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας του Α.Ο. Τρικάλων, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.
Το 2018 είχε δολοφονηθεί και η σύζυγός του στην αυλή του σπιτιού του. Τότε κίνητρο της συγκεκριμένης δολοφονίας ήταν η ληστεία. Καθώς επέστρεφε από μία έξοδο, της είχαν στήσει ενέδρα και τη δολοφόνησαν προκειμένου να τη ληστέψουν. Έτσι, οι δύο δολοφονίες δεν φαίνεται να συνδέονται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyziww6eabuh)

Με πληροφορίες από ΕΡΤ