Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες σε όλη τη χώρα μόλις ένα 24ωρο από την συνάντηση που θα έχει η επιτροπή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2ybuja6769)

Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη των Φαρσάλων από αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας.

Καλούνται «όλοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας να παρευρεθούν και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα που βάζουν οι αγρότες για την επιβίωση του πρωτογενή τομέα».

Περίπου 100 τρακτέρ έκαναν δυναμική είσοδο στην πόλη διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο έως την πλατεία με παρατεταμένα κορναρίσματα.

Οι αγρότες αιτούνται από την κυβέρνηση αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ρεύμα, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και να μην εφαρμοστεί η ΚΑΠ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz31uf3e2qbt)

Αγρότες: Κινητοποιήσεις στο Κιλκίς

Με τα τρακτέρ στους δρόμους έχουν βγει και οι αγρότες του Πολυκάστρου στο Κιλκίς με σκοπό να αποκλείσουν για τέσσερις ώρες τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα και όχι για τους πολίτες. Οι αγρότες έφτασαν μέχρι ένα σημείο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων πολύ πριν το τελωνείο ωστόσο, συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας. Στη συνέχεια, έκαναν αναστροφή με τα τρακτέρ τους και έφυγαν μέσα από τα χωράφια.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2xiv8d2cp5)


Ιωάννινα: Με τα τρακτέρ... έξω από την εφορία

Παράλληλα, αγρότες από τα Ιωάννινα έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους έξω από το κτήριο της Εφορίας επί της οδού Δόμπολης. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του epirus-tv-news.gr, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν και έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ιωάννινα :Αγρότες έξω από την Εφορία

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Επίσης, στο μπλόκο των Μαλγάρων αναμένεται να υπάρχει ένας συμβολικός αποκλεισμός περίπου στις 6 και μισή με 8 το απόγευμα σήμερα.

Οι αγρότες θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο του δρόμου Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στις 16:00 έως τις 17:00 στο κόμβο του Φιλώτα.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ των αγροτών της Θεσπρωτίας παραμένουν παραταγμένα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό.