Έπειτα από συνολικά τρεις ημέρες κι ενώ οι καταθέσεις μαρτύρων και λοιπών εμπλεκομένων έχουν ήδη καταχωρηθεί στα κιτάπια της ΕΛ.ΑΣ., απουσιάζει μία ακόμη, καθοριστική κατάθεση για το μακελειό στη Γλυφάδα. Αυτή της Δέσποινας Καρνέση, της αδελφής των Καρνέσηδων, η οποία επιβίωσε από το ανεπανάληπτο μακελειό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz50d893b51t)
Η 79χρονη γυναίκα από την πρώτη στιγμή δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στις Αρχές για όσα συνέβησαν στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα. Ενδεχομένως από το φοβερό σοκ των σκηνών βίας και φυσικά της απώλειας της αδελφής της και του συζύγου της, η ηλικιωμένη γυναίκα δεν θα μπορούσε να μεταφέρει καθαρά όλα όσα έχει στο μυαλό της και όσα κατέγραψαν τα μάτια και τα αυτιά της. Ωστόσο, αυτή η άρνηση εξακολούθησε μέχρι και χθες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δέσποινα Καρνέση δεν έδειξε πρόθυμη να προχωρήσει στην υποχρεωτική διαδικασία, έπειτα από όχληση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται να το κάνει. Παρ’ όλα αυτά, για την ώρα δείχνει να θέλει να απέχει.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5bsztulbt5)


Γλυφάδα: Το προφητικό σημείωμα του Σπύρου Καρνέση πριν από 30 χρόνια

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση με τη συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του πριν από τριάντα χρόνια, το 1994, τότε που όλα τα αδέλφια ήταν δεμένα σαν μια γροθιά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προφητικό. Ανάμεσα σε όσα συμφωνήθηκαν εκείνη την ημέρα στο οικογενειακό συμβούλιο αναφέρονταν και τα εξής:

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο, αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε, τα μεγέθη διανομής κερδών, τα σπίτια που ζούμε, τα εξοχικά μας, τα κότερα, τον τρόπο ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πώς είμαστε πριν είκοσι χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:
α) Μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).
β) Μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε πού να τα ξοδέψουμε.
γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική, διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο Θεός, ούτε η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο, διότι αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο, που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4wmqk2g3qx)