Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να δώσουν οι αγρότες, στέλνοντας από τη Νίκαια μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους. Κατά τη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Παρά τη συνάντηση την περασμένη Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα.

siskepsi_nikaia_agrotes4
siskepsi_nikaia_agrotes3
siskepsi_nikaia_agrotes2
siskepsi_nikaia_agrotes1

Πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το 902.gr, την ίδια μέρα τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα θα αποκλείσουν τελωνεία και λιμάνια. Μέχρι την Τρίτη εντείνονται οι δράσεις σε κάθε μπλόκο, όπως αποφασίστηκε στη Νίκαια.  

Δείτε βίντεο: 

Ομιλία του κ. Τζέλλα στην πανελλαδική Σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας

Μαρούδας: Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από τον Βορρά μέχρι τον Νότο

«Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη δηλώνουμε πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα μέτρα», δηλώνουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι άμεσα θα πρέπει τα μπλόκα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να διατηρήσουν την ένωσή τους.

«Αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα να συνεχίσουμε την κινητοποίηση για τα βασικά μας αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί και πιστεύουμε πως υπάρχει περιθώριο για λύση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ, με αγροτικά μηχανήματα και με λεωφορεία. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Να αντιμετωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωση γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στο τραπέζι της κάθε οικογένειας. Την ίδια μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά από την Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

«Θα συνεχίσουμε με κλεισίματα δρόμων, καλώντας τους φορείς να μας στηρίξουν για το μεγάλο συλλαλητήριο. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, χωράμε όλοι, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από τη Νίκαια και την Τρίτη θα κατακλύσουμε την Αθήνα. Εκεί αναμένεται να φτάσουμε το βράδυ της Τρίτης», πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας.

Δείτε βίντεο: 

Ρ. Μαρούδας: Τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με πληροφορίες από ThessToday.gr, φωτογραφίες από larissanet.gr, βίντεο από 902.gr