Με ένα "γιατί" έχει μείνει ο 88χρονος πατέρας του μουσικού, Νικόλα Νταβά, που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. «Το μόνο που ξέρω, πήγε και σκότωσε το παιδί μου. Χωρίς να πειράξει ούτε μυρμήγκι… Γιατί;», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας του μουσικού στο Live News.

Μεγάλωσε και σπούδασε το παιδί του. Τον είδε να πετυχαίνει τα όνειρά του. Ο Νικόλας Ντάβας έγινε ένας καταξιωμένος μουσικός, συγγραφέας και ηθοποιός. Σήμερα, ο πατέρας του ζει μόνο με τις κοινές τους αναμνήσεις.

«Ήταν ένα παιδί επιστήμων. Διδακτορικό, καθηγητής στο Λονδίνο, ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος. Έφυγε το παιδί μου αδίκως. Πήγαν και τον σκοτώσανε τζάμπα».

Ο 88χρονος μιλάει για πρώτη φορά για τον γιο του. Περιγράφει έναν άνθρωπο που πρόσφερε σε όποιον είχε ανάγκη.

«Το καλύτερο παιδί, όλο τον κόσμο τον βοηθούσε ο γιος μου. Γιατί τον σκότωσε ήθελα να μάθω. Τα λεφτά που είχε, αν είχε 100, θα πήγαινε να τα δώσει στον κόσμο, στον φτωχό να ζήσει. Τη δουλειά του κοιτούσε μόνο ο γιος μου. Και στην Αθήνα και στην Αγγλία που ήταν το παιδί μου».

Μετά την προφυλάκιση του 48χρονου, ο πατέρας του μουσικού ζητάει δικαίωση για τη μνήμη του παιδιού του.

«Να μην ξαναβγεί έξω και κάνει άλλη ζημιά», λέει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6n36s7qmux)

Ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής

Οι μαρτυρίες αποκλειστικά στην κάμερα του LIVE NEWS για τον 48χρονο κατηγορούμενο περιγράφουν έναν άνθρωπο με παραβατική συμπεριφορά που κατάφερε να τρομοκρατήσει μία ολόκληρη περιοχή στον Τύρναβο.

«Τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, απλά την τελευταία περίοδο δεν ήταν καλά. Είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της περιοχής μας, ερχόταν, μας ζητούσε χρήματα», αναφέρει μαρτυρία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος ζητούσε με επιτακτικό τρόπο χρήματα από όλα τα μαγαζιά στην περιοχή που έμενε.

«Πολλές φορές κλειδώναμε και το μαγαζί να μην μπορεί να μπει μέσα. Μπαίναμε στη διαδικασία να κλειδώσουμε, να παίρνουμε το κλειδί της ταμειακής πάνω μας».

Και δεν έμενε μόνο σε αυτά. Υπήρχαν περιπτώσεις που ο 48χρονος γινόταν βίαιος. Θύμα του έπεσε ο ίδιος του ο πατέρας λίγες μέρες πριν από το άγριο φονικό.

«Είχε μία παραβατική συμπεριφορά αλλά όχι τέτοιο πράγμα, τώρα απλά είχε χάσει τα λογικά του. Και το λέγαμε όλοι ότι θα γίνει το κακό, τουλάχιστον να μην πάθει κάποιος άλλος κάτι».

Για να φτάσει στην Αθήνα και τελικά να σκοτώσει τον άτυχο μουσικό, ο 48χρονος έκλεψε το αυτοκίνητο ανθρώπου, ο οποίος μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Σε κανέναν μην τύχει αυτό που έπαθα. Το αμάξι μου το έκλεψε εδώ στον Τύρναβο. Με έσπρωξε και μου το πήρε», ανέφερε στο Live News ο κάτοχος του οχήματος.

Ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί δύο φορές στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και τώρα ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί, ισχυρίζεται πως δεν θυμάται με ποιον τρόπο σκότωσε τον 50χρονο.