Με αφορμή το παναγροτικό συλλαλητήριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 20/02, στο Σύνταγμα, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 o Γιάννης Κουκούτσης, αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου.

*Διαβάστε εδώ: Αγρότες: Σε συνεννόηση με την ΕΛΑΣ η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα (Εικόνες & βίντεο)

«Αυτό που μας είπε η κυβέρνηση είναι ότι θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού, κατ' αρχάς εμείς αναρωτιόμαστε ποιος φέρει το υπόλοιπο του βαρελιού και τον αφρό, για να πάρουμε εμείς τον πάτο του βαρελιού. Κατά δεύτερον, αυτό που έχουμε πάρει είναι κάτι το οποίο δεν αρκεί για να λύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσης και να μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στα χωράφια και να παράξουμε. Τώρα, ό,τι αφορά τα δύο μείζονα θέματα που είναι το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ο βαθμός που ικανοποιεί η κυβέρνηση τα δύο αυτά ζητήματα είναι πολύ μικρός, δεν καλύπτει καν. Μπορεί το νούμερο για το πετρέλαιο να ακούγεται 83 εκατομμύρια, όταν, όμως, το μοιράζουμε σε 290.000 χιλιάδες, καταλαβαίνετε ότι κατά μέσο όρο τον χρόνο είναι 280 ευρώ ανά τιμή. Κάποιοι θα πάρουν 600, κάποιοι θα πάρουν όμως 100 ανάλογα την καλλιέργεια που έχει ο καθένας. Εμείς ζητάμε το αφορολόγητο να είναι στο 100% των αναγκών μας. Αυτό το πετρέλαιο που χρησιμοποιούμε για να καλλιεργήσουμε. Είναι πολύ μακριά ακόμη αυτό το νούμερο», είπε αρχικά ο κ. Κουκούτσης.


"Επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό"

Στη συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με το αν επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη Θεσσαλία, ο κ. Κουκούτσης απάντησε: «Ακριβώς, ναι, επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό και περιμένουμε και την επιστροφή του. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κάνει δύο ταξίδια που ήδη είχε προγραμματισμένα και με την επιστροφή του -από αυτό το δεύτερο ταξίδι, θεωρώ μάλλον θα είναι αυτό της Ινδίας, αν δεν κάνω λάθος που τώρα επισκέπτεται- θα πρέπει να βρεθούμε μάλλον προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Το βάζουμε εμείς κάπου εκεί και θεωρούμε ότι θα γίνει χωρίς να έχουμε κάποια σαφή απάντηση, ίσως και όταν θα έχει στα χέρια του, έχει δηλαδή στα χέρια της η κυβέρνηση το περίφημο πόρισμα των Ολλανδών που μιλάει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz90dckaqwr5)