Προβλήματα αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20/2) οι οδηγοί της Αθήνας, με την κίνηση στους κυριότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Δείτε Live την κίνηση ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για την Αττική ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για τη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ

Η κίνηση στις 8:45 π.μ.

kinii

Η κίνηση στην Αττική Οδό

 

Σημειώνεται πως δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για τους οδηγούς στην Αττική, καθώς η «κάθοδος των αγροτών» αναμένεται να «παραλύσει» το κέντρο της πρωτεύουσας από το μεσημέρι της Τρίτης (20/2) και μετά. Μάλιστα, από πολύ νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, με τα οχήματα ήδη να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στην περιοχή του Κηφισού.

Αγρότες από όλη τη χώρα με τρακτέρ θα διαδηλώσουν το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Σε συνεννόηση με την Αστυνομία οι αγρότες κινούνται στη δεξιά λωρίδα, με σκοπό να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κάθοδος των τρακτέρ στο Λεκανοπέδιο. Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να είναι στα διόδια των Αφιδνών, όπου θα τους σταματήσει η Αστυνομία προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στην πρωτεύουσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν από τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων συγκοινωνίας (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την Πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της Πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.