Στην πρωτεύουσα έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ, που είχαν τεθεί επικεφαλής του κομβόι των οχημάτων, που θα λάβουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.

agrotes-trakter-esoteriki_1_
agrotes-trakter-esoteriki_2_
agrotes-trakter-esoteriki_3_
agrotes-trakter-esoteriki_4_
agrotes-trakter-esoteriki_5_


Στο Σύνταγμα ήδη έφτασαν τα πρώτα 170 τρακτέρ τα οποία και θα μείνουν εκεί όλη τη νύχτα, ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει και πάλι συντεταγμένα η αναχώρησή τους. Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση όταν κάποιος αγρότης επιχειρήσε να φτάσει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία και ΙΧ από όλη την επικράτεια προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.


Δείτε φωτογραφίες την πλατεία Συντάγματος

sintagma4
sintagma3
sintagma2
sintagma1
6123227
6123220
6123137
6123101__1_












Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε ισχύ έχουν τεθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Συγκεκριμένα στο νέο βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ η κυρία Δημογλίδου αναφέρει:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».



Αυτή την στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις κάθετες οδούς της λεωφόρου Αθηνών, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών κινούνται μόνον από την αριστερή λωρίδα.

Στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα

Η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Νωρίτερα, τα τρακτέρ που υπενθυμίζεται πως ξεκίνησαν την πορεία τους από το Κάστρο Βοιωτίας, πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών περί τη μία το μεσημέρι. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το κομβόι προχωρούσε φέροντας πλακάτ με μηνύματα που αφορούν το συλλαλητήριο, στο οποίο και θα δώσουν το «παρών», ενώ δεν έλειψαν και οι κόρνες από παριστάμενους, που βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που προβαίνουν στην κινητοποίηση.

agrotes-ethniki-odos_1_
agrotes-ethniki-odos_2_
agrotes-ethniki-odos_3_
agrotes-ethniki-odos_4_
agrotes-ethniki-odos_5_


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες»

Στο μεταξύ, μήνυμα προς τους αγρότες πως η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε πολλά από τα αιτήματά τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σημερινό συλλαλητήριο, εκτιμώντας ότι θα δούμε μικρό αριθμό τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, προέβλεψε παράλληλα ότι η κατάσταση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις θα ομαλοποιηθεί γρήγορα: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και οι αγρότες ξέρουν ότι και η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών τους ως προς το ρεύμα. Άρα, θα έχουμε μια κίνηση κλιμάκωσης και μετά τα πράγματα θα μπουν στον ρυθμό τους, θα αρχίσει η περίοδος της σποράς», είπε και παράλληλα κάλεσε τους αγρότες να συνεργαστούν με την Αστυνομία, για να κυλήσουν όλα ομαλά.