Για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

*Διαβάστε εδώ: Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας για Αθήνα - Κλείνουν μετά τις 12 οι δρόμοι στο κέντρο για το συλλαλητήριο

«Οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν και η διαδήλωση θα γίνει στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει», είπε αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος.

«Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να προστατεύουμε τη διαδήλωση, για να μην υπάρχει εκτροπή και οι διαδηλωτές να την περιφρουρήσουν», επισήμανε.


Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα εγκυμονεί κινδύνους

Στην ερώτηση αν άλλαξε γνώμη η κυβέρνηση για τα τρακτέρ στην Αθήνα, ο κ. Νικολακόπουλος απάντησε: «Δεν αλλάξαμε γνώμη, η κάθοδος των τρακτέρ εγκυμονεί κινδύνους, μια ανοργάνωτη κάθοδος θα ήταν και επικίνδυνη».

«Από τη στιγμή που υπάρχει συνεννόηση με την αστυνομία και γίνεται οργανωμένα, δεν υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην τρομοκρατία, ανέφερε: «Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία για τη σύλληψη των δραστών, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και θα τους οδηγήσει σύντομα στη δικαιοσύνη».