Στην εκπομπή Live News μίλησε η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του φρουρού που είχε βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το βράδυ (01/04/2024) που διαπράχθηκε η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής.

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό που μου μετέφερε είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που έκανε είναι να αφοπλίσει τον δράστη καθώς είχε τη διάθεση να τραυματίσει και άλλους. Μπροστά του αυτοτραυματίστηκε. Δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν τα είχε δεχτεί ποτέ. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό; Της επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας», τόνισε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ak9zcqw6c1)
Υπενθυμίζεται ότι ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη σε εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με δύο ιδιώτες για υπόθεση πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων και συγκεκριμένα διαβατηρίων. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Εσωτερικών Υποθέσεων» της ΕΛ.ΑΣ. με έδρα τον Ασπρόπυργο συλλαμβάνοντας τους τρεις άνδρες. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε προφυλακιστεί, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, πλην όμως, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κανονισμός του Πειθαρχικού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Πειθαρχικού της ΕΛ.ΑΣ., οποιοσδήποτε κατηγορούμενος αστυνομικός μετά το πέρας του χρονικού περιθωρίου της διαθεσιμότητας μπορεί να αιτηθεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του, έως ότου τελεσιδικήσει η δίκη του, δηλαδή ολοκληρωθεί το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Εφετείο και βγει η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Έτσι έπραξε και ο συγκεκριμένος πρώην ειδικός φρουρός και νυν υπαρχιφύλακας, καταφέρνοντας έτσι να επιστρέψει στην εργασία του. Ως προς την ποινική του μεταχείριση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. αναμένει το αποτέλεσμα της απόφασης του Α.Π. ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.