Ψηφιακά εντός πανεπιστηµίου θα µπορούν να βρίσκονται οι φοιτητές του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, ακόµα και αν είναι στο σπίτι τους. Mε τη φράση «Ο κόσµος του ΟΠΑ στο κινητό σου», το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών παρουσίασε χθες το myAUEB, τη νέα εφαρµογή για κινητό που σχεδιάστηκε ειδικά για προπτυχιακούς φοιτητές.

Πρόκειται για µια ολοκληρωµένη εφαρµογή προπτυχιακών σπουδών που συνδέεται µε τα πληροφοριακά συστήµατα του πανεπιστηµίου και µε εξωτερικά πληροφοριακά συστήµατα παρέχοντας προσωποποιηµένη πληροφόρηση για ένα ευρύ φάσµα υπηρεσιών και δυνατοτήτων όπως:

1. Ψηφιακό ηµερολόγιο µε το καθηµερινό πρόγραµµα των µαθηµάτων.
2. Ανακοινώσεις για εργασίες και εξετάσεις.
3. Yπενθυµίσεις για όλες τις προθεσµίες υποβολής εργασιών.
4. Ανάλυση της προόδου φοίτησης µε προβολή της βαθµολογίας.
5. Προβολή του ποσοστού ολοκλήρωσης των µαθηµάτων για την απόκτηση πτυχίου.
6. Άµεσες ειδοποιήσεις (Push Notifications) για έκτακτες αλλαγές στο πρόγραµµα του πανεπιστηµίου ή σηµαντικά νέα.
7. Προσωποποιηµένη διαχείριση των ειδοποιήσεων του χρήστη. Οι φοιτητές θα έχουν στη διάθεσή τους έναν «κόσµο» ψηφιακών υπηρεσιών στην καθηµερινότητά τους, µε πλήρη ενηµέρωση για τις διαδικασίες φοίτησης ανά έτος, ψηφιακή επικοινωνία µε τη Γραµµατεία Τµήµατος, µε δυνατότητα αποστολής αιτηµάτων και σύνδεση µε e-Class και µε e-Γραµµατεία.

Επίσης, θα έχουν απευθείας επικοινωνία, µέσω email διδασκόντων, καθώς και ενηµέρωση για το menu σίτισης της Φοιτητικής Λέσχης και απευθείας σύνδεση µε τα social media του ΟΠΑ. Παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα απευθείας ενηµέρωσης για ευκαιρίες άµεσης απασχόλησης, µε αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας, των προϋποθέσεων και των παροχών κάθε θέσης εργασίας και δυνατότητα ψηφιακής αποστολής αίτησης και βιογραφικού για τη θέση επιλογής.

Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ένα σύστημα με ολοκληρωμένη πληροφόρηση για όλες τις πτυχές των προπτυχιακών σπουδών»

Με αφορµή την παρουσίαση του myAUEB, o πρύτανης του ΟΠΑ, ∆ηµήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Με επίκεντρο τον φοιτητή και τη φοιτήτρια του ΟΠΑ, παρέχουµε ένα σύστηµα µε ολοκληρωµένη πληροφόρηση για όλες τις πτυχές των προπτυχιακών σπουδών, κάνοντας έτσι ένα σηµαντικό βήµα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού µετασχηµατισµού του πανεπιστηµίου». Ο υπεύθυνος του έργου, αντιπρύτανης Οικονοµικού Προγραµµατισµού και Υποδοµών του ΟΠΑ Κώστας ∆ράκος, ανέφερε: «Η εφαρµογή αποτελεί ένα µοναδικό σηµείο πληροφόρησης που περιλαµβάνει το σύνολο των υπηρεσιών προπτυχιακών σπουδών. Προσφέρει άµεση και ολοκληρωµένη πληροφόρηση, ενώ παράλληλα ενδυναµώνει τη σύνδεση των φοιτητών και των φοιτητριών µε το π ανεπιστήµιο, επισφραγίζοντας τη σταθερή επιδίωξή µας για παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή