Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, τα οποία σκιαγραφούν λεπτομερώς τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (16/03).

Αναλυτικά, το χρονικό της υπόθεσης, όπως παρουσιάζεται από το MEGA ξεκινά από το εστιατόριο της Βουλιαγμένης, στο δρόμο για το σπίτι τους στον Γέρακα να δέχεται χτυπήματα μέσα στο αυτοκίνητο, στο διαμέρισμα να τον εκλιπαρεί αιμόφυρτη για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα στην Ευρωκλινική να πέφτει φως, σε όλα όσα προηγήθηκαν.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου βρίσκονται σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης, μαζί με την παρέα τους. Το μεταξύ τους κλίμα δεν είναι καλό. Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Αρχικά, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναφέρει ότι: «Πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί».

Στο εστιατόριο παρέμειναν μισή ώρα, όπως μεταδίδει το MEGA. Από τις 23:00 μέχρι τις 23:30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Όπως αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, για να μην ξεφύγουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο μπροστά στην παρέα τους, αποφάσισε να ακολουθήσει τον Απόστολο Λύτρα. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο και ξεκινούν για το σπίτι τους στον Γέρακα που θα φτάσουν 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Προηγούνται μια σειρά από χτυπήματα, με την 37χρονη να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς, πως όταν δέχτηκε το πρώτο, βρίσκονταν ακόμα στο πάρκινγκ του εστιατορίου της Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια, δήλωσε πως: «Επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο. Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, ζει την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής της. Μόνη και αιμόφυρτη να φοβάται για τα ακόμη χειρότερα.

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα».

Στις 00:30 φτάνουν στο σπίτι τους, στον Γέρακα. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου χάνει αίμα και ζαλίζεται. Έχει αποφασίσει να καταγγείλει τον Απόστολο Λύτρα κι περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d236dmean5cx)

«Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας πείθεται να μεταφέρει το θύμα του σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχει στο μυαλό της, τον τρόπο που θα τον καταγγείλει, χωρίς να του αφήσει το παραμικρό περιθώριο διαφυγής.

«Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική. Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία».

Τα σημάδια του ξυλοδαρμού

Η εικόνα της 37χρονης στο νοσοκομείο, κέντρισε από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα γιατρών και νοσηλευτών. Σύμφωνα με το Mega, ήταν αιμόφυρτη, γεμάτη σημάδια και στεκόταν με δυσκολία.

xti8oimata3
xtipimata


Στις 02:00 τη νύχτα, φτάνουν στο νοσοκομείο των Αμπελοκήπων οι αστυνομικοί και η Σοφία Πολυζωγοπούλου τους μιλά. Αυτό που θέλει είναι να μην καταλάβει τίποτα ο Απόστολος Λύτρας, μέχρι να συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι:

«Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Ο Απόστολος Λύτρας περίμενε στο νοσοκομείο, χωρίς όπως φαίνεται να γνωρίζει τις προθέσεις της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Άρχισε να καταλαβαίνει τα όσα είχαν συμβεί στο εξεταστήριο, όταν στις 03:30 τη νύχτα, οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Στη συνέχεια, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ανέφερε πως:

«Φοβούμενη μήπως κάποιος τον ειδοποιήσει και φύγει από το νοσοκομείο. Για τον ίδιο λόγο στην κατάθεσή μου στους αστυνομικούς είπα ότι δεν επιθυμώ εξέταση από ιατροδικαστή. Ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχω υποστεί διάσειση, αιμάτωμα στο κρανίο κάταγμα ρινός, μώλωπες στα μάτια, στα ζυγωματικά, κήλη, κάταγμα στα δάχτυλα, θλαστικά τραύματα στα χέρια και στο κρανίο. Ο γιατρός με ειδοποίησε ότι οι αστυνομικοί πήραν τον σύζυγό μου και εγώ υπέγραψα τις πρωινές ώρες για να φύγω από την κλινική ενώ είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου και μια φίλη μου. Οι συστάσεις των γιατρών της κλινικής ήταν να παραμείνω εκεί».

Το επόμενο πρωί, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για να εξεταστεί, με το δεξί της χέρι δεμένο και την ίδια συνεχώς με πλάτη στις κάμερες που κατέγραφαν τα πάντα από απόσταση.

Ήταν η ώρα που ο Απόστολος Λύτρας βρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.