Με μαχαίρι 32 εκατοστών εισέβαλε στο σπίτι του ζευαγαριού στη Σύρο η 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ, η οποία πέθανε λίγε στιγμές μετά τον διαπληκτισμό της με το ζευγάρι. Μιλώντας στο OPEN, ο δικηγόρος του ζευγαριού, Βασίλης Αλεξανδρής, είπε πως πως «επιχείρησαν να την αφοπλίσουν και κατέστη σχεδόν αδύνατο. Δύο άνδρες πάλευαν και η υπερδιέγερση δεν της επέτρεπε να ανοίξει την παλάμη».

Επίσης, ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα που εκπροσωπεί, όπως και το πότε μαχαιρώθηκε η διασώστρια. Ο δικηγόρος υποστήριξε πως η διασώστρια μαχαιρώθηκε μέσα στο σπίτι, ενώ απέδωσε τα γρήγορα αντανακλαστικά της σε υπερδιέγερση.


Σύρος: Τι είπε ο δικηγόρος του ζευγαριού για το μαχαίρι που κρατούσε η 42χρονη

Κατηγορούνται για σωματική βλάβη που με τη σειρά της οδήγησε σε θάνατο, όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό», είπε.

«Όταν η δράστης επιχειρεί μια κίνηση με μεγάλη σφοδρότητα και αστοχεί, γιατί υποχώρησε ο άνδρας, έστρεψε τον κορμό της και στο σημείο αυτό ο άνδρας της κατάφερε ένα πλήγμα στην ωμοπλάτη», είπε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μάρτυρας που να αναφέρει πλήγμα εκτός της οικίας; Οχι. Πριν υπάρξει δικογραφία λέει (σ.σ. ο 41χρονος) ότι την μαχαίρωσε στο σπίτι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την απόφαση για διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό της διασώστριας, ο Βασίλης Αλεξανδρής είπε ότι αυτομάτως έγιναν όλες προβλεπόμενες εξετάσεις, όμως επειδή «οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και έρχεται Αύγουστος, τα αποτελέσματα θα τα έχουμε τον Σεπτέμβριο».