Αρωματικό ριζότο με άγριο ρύζι και φιλέτο κοτόπουλο
mushroom-risotto-truffle
Γεύσεις

Αρωματικό ριζότο με άγριο ρύζι και φιλέτο κοτόπουλο

Εύκολα και γευστικά

Υλικά
  • Στήθη κοτόπουλο 5 τεμ.
  • Καφέ άγριο ρύζι με την φλούδα 500 γρ.
  • Ελαιόλαδο 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Μπέικον 6 φέτες
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
  • Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
  • Κύβος ζωμού κοτόπουλο 1 τεμ
  • Λεμόνι 1 1/2 χυμό λεμονιού και ξύσμα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι , το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει, τους κύβους από το κοτόπουλο, το μπέικον και τα σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το ρύζι που το έχουμε ήδη σουρώσει. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού κοτόπουλο, το κρασί και το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα – μαρούλι.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα