Πως να φτιάξετε τα cupcakes της βασίλισσας Ελισάβετ - Η συνταγή που δημοσίευσε το παλάτι
Υλικά
15 γρ. ξίδι
300 ml. γάλα
50 ml. φυτικό λάδι
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
2 αυγά
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. σκόνη κακάο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. μαγειρική σόδα
100 γρ. λευκά chocolate chips
Θήκες για cupcakes
Για topping με κρέμα βουτύρου:
90 γρ. σκούρα σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150C.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υγρό μείγμα στο ξηρό.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό, χωρίς κόμπους.
Προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί.
Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο όταν γίνουν πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα βουτύρου
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα.
Με ένα κορνέ ή με κουταλάκι, διακόσμησε με το γλάσο το πάνω μέρος των cupcakes.
15 γρ. ξίδι
300 ml. γάλα
50 ml. φυτικό λάδι
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
2 αυγά
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. σκόνη κακάο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. μαγειρική σόδα
100 γρ. λευκά chocolate chips
Θήκες για cupcakes
Για topping με κρέμα βουτύρου:
90 γρ. σκούρα σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150C.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υγρό μείγμα στο ξηρό.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό, χωρίς κόμπους.
Προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί.
Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο όταν γίνουν πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα βουτύρου
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα.
Με ένα κορνέ ή με κουταλάκι, διακόσμησε με το γλάσο το πάνω μέρος των cupcakes.