Εύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ_ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Γεύσεις

Εύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Όλη αυτή η περίοδος μας έδωσε την δυνατότητα ν ασχοληθούμε περισσότερο με την κουζίνα μας, να φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι πράγματα για το σπίτι μας, έχοντας την χαρά της δημιουργίας και την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούμε.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιούπου θα φτιάξουμε είναι πάρα πολύ εύκολα και γίνονται γρήγορα, άσε που μοσχοβολάει το σπίτι, αυτά που θα χρειαστούμε είναι 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού φρέσκο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε, 180 γραμμάρια λάδι, ένα σφηνάκι κονιάκ γαρύφαλλο τριμμένο, κανέλλα τριμμένη, ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ένα κουταλάκι σόδα, θα χρειαστούμε επίσης αλεύρι περίπου ένα κιλό, αν είναι απλό θα βάλετε κι ένα φακελάκι μπέκιν αν είναι απ αυτό που φουσκώνει μόνο του δεν θα βάλετε.

Τώρα πάμε να τα φτιάξουμε…

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, την σόδα την διαλύουμε στο κονιάκ.

Αφού λοιπόν είναι εντάξει, αρχίζουμε σιγάσιγά να ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν, μέχρι να έχουμε μια καλή εύπλαστη ζύμη, την αφήνουμε σκεπασμένη περίπου είκοσι λεπτά να ηρεμήσει και μετα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε για ψήσιμο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς με ζεστό φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε μπολ που κλείνει.

Σημείωση:Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, μην ρίχνετε αλεύρι για να μην κολλάει γιατί θα σφίξει και θα γίνουν χάλια τα κουλουράκια, το μυστικό είναι να αφήνετε μισή ώρα να ξεκουράζεται το ζυμάρι και μετα πλάθεται πανεύκολα και χωρίς να κολλάει.

Για ακόμα καλύτερα ζυμώματα, αλείφουμε τα χέρια μας με πολύ λίγο λάδι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα