Όλη αυτή η περίοδος μας έδωσε την δυνατότητα ν ασχοληθούμε περισσότερο με την κουζίνα μας, να φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι πράγματα για το σπίτι μας, έχοντας την χαρά της δημιουργίας και την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούμε.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού που θα φτιάξουμε είναι πάρα πολύ εύκολα και γίνονται γρήγορα, άσε που μοσχοβολάει το σπίτι, αυτά που θα χρειαστούμε είναι δύο φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού φρέσκο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε, ένα φλυτζάνι λάδι, από ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο, κανέλλα τριμμένη, ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ένα κουταλάκι σόδα, θα χρειαστούμε επίσης αλεύρι περίπου ένα κιλό, αν είναι απλό θα βάλετε κι ένα φακελάκι μπέκιν αν είναι απ αυτό που φουσκώνει μόνο του δεν θα βάλετε.

Τώρα πάμε να τα φτιάξουμε…

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, την σόδα την διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού .

Αφού λοιπόν είναι εντάξει, αρχίζουμε σιγάσιγά να ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν, μέχρι να έχουμε μια καλή εύπλαστη ζύμη, την αφήνουμε σκεπασμένη περίπου είκοσι λεπτά να ηρεμήσει και μετα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε για ψήσιμο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 160 βαθμούς με αέρα σε ζεστό φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε μπολ που κλείνει.

Σημείωση:Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, μην ρίχνετε αλεύρι για να μην κολλάει γιατί θα σφίξει και θα γίνουν χάλια τα κουλουράκια, το μυστικό είναι να αφήνετε μισή ώρα να ξεκουράζεται το ζυμάρι και μετα πλάθεται πανεύκολα και χωρίς να κολλάει.

Για ακόμα καλύτερα ζυμώματα, αλείφουμε τα χέρια μας με πολύ λίγο λάδι.

*Η συνταγή είναι της Αγγελικής Θεμέλιου