Πόσες φορές μας μένουν φαγητά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, άλλες φορές μας είναι χρήσιμα για το πιάτο της εβδομάδας, άλλες φορές μπορεί να είναι η λύση γι αυτούς που τρώνε φαγητό το βράδυ, μπορεί όμως τελικά να καταλήξουν και στο καλάθι των σκουπιδιών.

Επειδή όμως όλα αξιοποιούνται και τίποτα δεν πρέπει να πετάμε, σήμερα θα φτιάξουμε μια καταπληκτική ομελέτα με τα λίγα μακαρόνια που μας έμειναν και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

Είτε είναι σκέτα, είτε με σάλτσα, είτε με κιμά, γίνονται μια υπέροχη ομελέτα.

Πάμε να την φτιάξουμε…

Βάζουμε μέσα σ ένα τηγάνι το υπόλοιπο των μακαρονιών μας, χωρίς καθόλου λάδι η βούτυρο, έτσι κι αλλιώς έχουν τα ίδια όσο χρειαζόμαστε, ρίχνουμε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο του γούστου μας, εγώ ας πούμε έβαλα μανούρι και όση ώρα αυτά ζεσταίνονται, εμείς χτυπάμε τα αυγά μας σ ένα μπολ, αφού τα αλατοπιπερώσουμε, τους ρίξουμελίγογάλα για να φουσκώσουν και τα ρίχνουμεμέσα στα μακαρόνια μας, για μια μερίδα ας πούμε που είχα εγώ, έβαλα τέσσερα αυγά.

Τα αφήνουμε σε χαμηλήφωτιά να ψηθούν καλά από κάτω και αμέσως μετά τα γυρίζουμε μ ένα πιάτο, η με το σκεύος για τις ομελέτες για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, για λίγα λεπτά και έτοιμη η ομελέτα μας.

Με μια πλούσιαδροσερήσαλάτα, μια πατατοσαλάτα, η βραστάχόρταέχετελύσει το μεσημεριανό σας με τον πιο ωραίοτρόπο, νόστιμα και οικονομικά.