Όταν αγοράζω κολοκυθάκια προτιμώ να έχουν και το ανθάκι τους αρκεί να είναι φρέσκο, ο λόγος είναι ότι τα φτιάχνω ωραιότατη ομελέτα.

Οι μανάβηδες πάντα μου κάνουν παράπονα, ότι οι κυρίες διαλέγουν τα κολοκυθάκια και βγάζουν τα ανθάκια τους κι έτσι αυτοί χάνουν από την απώλεια βάρους, εμένα πάντα με καλοβλέπουν γιατί όχι μόνο διαλέγω αυτά με τα ανθάκια, αλλά βάζω μέσα στην σακούλα μου κι αυτά που τους τα έχουν κόψει.

Τι θα χρειαστούμε

Θα χρειαστούμε λοιπόν τα ανθάκια, τριμμένη ντομάτα, δυο τρία τριμμένα κολοκυθάκια, 4 αυγά, λίγο γάλα και αλατοπίπερο.

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή

Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς στην βάση που έχουν κάτι μικρά κοτσανάκια, τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά να τσιγαριστούν, ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε λίγη ώρα να σιγοβράσουν και να μείνουν με το λάδι τους, τότε θα ρίξουμε μέσα και τα κολοκυθάκια και θα τ ανακατέψουμε να ενσωματωθούν.

Όση ώρα τα τσιγαρίζουμε ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς να είναι ζεστός, γυρίζουμε τα υλικά μας σ ένα μικρό πυρεξάκι και ρίχνουμε μέσα και τα χτυπημένα αυγά με το λίγο γάλα και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα και είναι έτοιμη.

Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα η όποιο άλλο του γούστου σας.

Με μια ωραία πλούσια πράσινη σαλάτα έχετε ένα υπέροχο γεύμα η δείπνο.