Ναι ναι όπως το διαβάζετε, ομελέτα με υπόλοιπα φαγητών, όπως επίσης και με όλα τα περισσεύματα λαδερών και άλλων…

Πάντα όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι και μας μείνει λίγο φαγητό, μπαίνει στο τάπερ και στο ψυγείο, για να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα μια άλλη μέρα.

Πολύ γευστική πρόταση, γρήγορη, πανεύκολη, την χορταστική, με το υπόλοιπο από το μπριάμ που μαγειρέψαμε και με λίγες πέννες φούρνου που έμειναν επίσης.

Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να κάνετε ομελέτα και με υπόλοιπο από φασολάκια φρέσκα, αρακά, ακόμα και μπάμιες, η μπρόκολο που έχετε βράσει για σαλάτα, ρύζι πιλάφι η ζυμαρικά και κάποιο έμεινε τόσο λίγο και δεν φαγώθηκε, αυτό είναι οικιακή οικονομία, δεν πετάμε τίποτα, όλα αξιοποιούνται.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

Αδειάζουμε στο τηγάνι μας το υπόλοιπο του μπριάμ και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία, εγώ το βάζω στο 2.

Επειδή το φαγητό μας έχει το δικό του λαδί, δεν ρίχνουμε άλλο.

Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, αφού ρίξουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο γάλα για να φουσκώσει.

Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο φαγητό σας έχει μείνει, αν είναι λίγο, λίγα αυγά, αν είναι πολύ περισσότερα.

Μέχρι να χτυπήσουμε τ αυγά, έχει έρθει το τηγάνι στην σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και μόλις πιάσει λίγη κρούστα από γύρω, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί μαλακό, ότι έχετε.

Δεν ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το μάτι στο ενάμιση, την σκεπάζουμε και περιμένουμε να ψηθεί σιγανά, όταν αυτό γίνει, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.

Εγώ έχω το διπλό τηγάνι της ομελέτας και είναι πολύ πρακτικό, πουλάνε στην λαϊκή πολύ φθηνά, αν δεν έχετε να πάρετε, είναι πολύ καλό για τις ομελέτες.

Συνοδεύεται μα μια ωραία σαλάτα εποχής, λίγο ψωμάκι η παξιμάδι…