Αυτή την ομελέτα την έφαγα πρώτη φορά όταν φρεσκοπαντρεμένη μικρό κορίτσι, είχα φτιάξει χόρτα και μπιφτέκια για να φάμε το μεσημέρι, το βράδυ είχαν μείνει λίγα χόρτα και μου λέει ο Γιάννης, βάλτα στο τηγάνι να τα κάνουμε με αυγά…. κάπως μου φάνηκε εμένα, αλλά λέω για να δούμε… έλα να σου δείξω μου λέει.

Λοιπόν αφού έχουμε βράσει τα χόρτα μας, ότι χόρτα έχετε, με όλα γίνεται η ομελέτα και είναι καλά στραγγισμένα, τα κόβουμε με το μαχαίρι η το ψαλίδι κουζίνας και τα βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε, τα φέρνουμε δυο τρεις βόλτες στο λάδι και μετά έχουμε δυο επιλογές η χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω, η ρίχνουμε τα αυγά μάτια από πάνω και τα σιγοψήνουμε και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι.

Το μυστικό είναι να ψηθεί η ομελέτα σε σιγανή φωτιά, όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά, Φαγητό των αισθήσεων…