Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Κουλούρες γεμιστές με τυρί και φρέσκο βασιλικό
kouloures-gemistes-chefoulis_gr_
Γεύσεις

Κουλούρες γεμιστές με τυρί και φρέσκο βασιλικό

Με ανθότυρο

Υλικά
Για την ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά σούπας
Καλαμποκέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1- 1 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό

Για την γέμιση
Τυρί φέτα 1/2 κιλό
Ανθότυρο 150 γρ
Αυγά 2
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Βασιλικός φρέσκος 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 60 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο.Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα , αλάτι, πιπέρι και τέλος τα 2 αυγά.Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από το αυγό. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδιές στενόμακρες λωρίδες κάθε μπαλάκι ζύμης (περίπου 10-15 cm). Γεμίζουμε κάθε λωρίδα από την μια άκρη μέχρι την άλλη με γέμιση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά. Πιέζουμε απαλά με τα δάκτυλα να κολλήσει καλά η ζύμη και δίνουμε σχήμα κουλουριού. Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν καλά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα