Υλικά
Φαρίνα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ούζο ή τσίπουρο 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μήλα 2
Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 1/2 του φλυτζανιού του τσαγιού

Οδηγίες
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε χλιαρό νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε να μην σβολιάσει το αλεύρι, προσθέτουμε το ούζο ή το τσίπουρο και τα υπόλοιπα υλικά,το μήλο τριμμένο και ζυμώνουμε για να γίνει μια πηχτή ζύμη. Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε την ζύμη μας. Μόλις ροδίσει την γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες και οι δύο μεριές τις βγάζουμε από το τηγάνι και μπορούμε να τις περιχύσουμε με μέλι ή να τις πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε τηγανίτες σκέτες ή μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην ζύμη τυριά και ότι άλλο θέλουμε.