Ζαμπονοτυρόπιτα χορταστική χωρίς φύλλο σε 5 λεπτά
Εύκολη συνταγή
Φτιάξτε και απολαύστε μια υπέροχη ζαμπονοτυρόπιτα σε 5 λεπτά

Αν θέλετε ένα πολύ γρήγορο σνακ για τα παιδιά για το σχολείο ή για το πρωϊνό σας, τότε αυτή η νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα θα σας λύσει τα χέρια. Η πλούσια γεύση της θα σας ενθουσιάσει, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της θα σας γεμίσουν ενέργεια για όλη τη μέρα. Είναι πολύ χορταστική!
Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 250 γρ. φαρίνα κόκκινη
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 250 γρ. τριμμένη γκούντα
- 200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για τη ζαμπονοτυρόπιτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υγρά στοιχεία της πίτας, δηλ. το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για μερικά δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε έπειτα τη φαρίνα, το αλάτι, το πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά.
- Στο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη γκούντα, μαζί με το ζαμπόν κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ορθογώνιο ταψί 26x32 εκ. απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Απλώνουμε καλά, για να ψηθεί ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε στον φούρνο, για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.