Αν θέλετε ένα πολύ γρήγορο σνακ για τα παιδιά για το σχολείο ή για το πρωϊνό σας, τότε αυτή η νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα θα σας λύσει τα χέρια. Η πλούσια γεύση της θα σας ενθουσιάσει, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της θα σας γεμίσουν ενέργεια για όλη τη μέρα. Είναι πολύ χορταστική!

Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα


  • 250 γρ. γάλα πλήρες 
  • 250 γρ. φαρίνα κόκκινη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. τριμμένη γκούντα
  • 200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Συνταγή για τη ζαμπονοτυρόπιτα


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υγρά στοιχεία της πίτας, δηλ. το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για μερικά δευτερόλεπτα.
  •  Προσθέτουμε έπειτα τη φαρίνα, το αλάτι, το πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά.
  • Στο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη γκούντα, μαζί με το ζαμπόν κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ορθογώνιο ταψί 26x32 εκ. απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Απλώνουμε καλά, για να ψηθεί ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο, για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.