Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο
Αγαπημένο πιάτο
Λαχταριστό σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο για ένα εξαίσιο πιάτο

Με αυτή τη συνταγή θα δημιουργήσετε το πιο ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών που έχετε ποτέ γευτεί. Εδώ θα βρείτε όλα τα μυστικά για ένα πολύ αγαπημένο πιάτο. Θα χρειαστείτε βούτυρο, παρμεζάνα, γραβιέρα και σχινόπρασο ψιλοκομμένο.
Yλικά για σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο
- 500 γρ ριγκατόνι
- 60 γρ βούτυρο
- 250 γρ μπέικον άκοπο (κομμένο κύβους)
- 200 γρ ζαμπόν χοιρινό σε φέτες ή γαλοπούλα
- 2 κρόκους αυγών
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.τ.γ πάπρικα
- 1 κ.τ.σ σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Συνταγή για σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο
- Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε το μπέικον να πάρει χρώμα, αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την παρμεζάνα , το σοταρισμένο μπέικον, το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το ριγκατόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το μείγμα με τα ριγκατόνι και από πάνω σκεπάζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
- Για να κάνει ωραία κρούστα ψήνουμε άλλα 4 λεπτά στο γκρίλ του φούρνου.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχινόπρασο και λίγη πάπρικα.