Τα μπουτάκια κοτόπουλο με μπύρα είναι μαι συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε σε κάθε περίσταση και που θα γίνει πολύ γρήγορα το αγαπημένο σας πιάτο. Θα χρειαστείτε σκόρδο, μπέικον, ενώ το μέλι και η μουστάρδα είναι τα υλικά που θα δώσουν τη διαφορά στο πιάτο.

Υλικά για μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας


  • 5 φιλέτα μπούτι μαύρο κοτόπουλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
  • μαϊντανός

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας


  • Πασπαλίζουμε τα μπούτια με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
  • Αφαιρούμε τα μπούτια σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε.
  • Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με την μπύρα, ρίχνοντας σε μικρές δόσεις γιατί αφρίζει.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσει το φαγητό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ λίγο απ’ το ζουμί της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα.
  • Με αυτή τη διαδικασία η σάλτσα δεν θα κόψει όταν αναμειχθεί με τη μουστάρδα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.