Εύκολες κιμαδόπιτες σε τορτίγια του 5λέπτου
Εύκολη συνταγή
Ονειρική και πεντανόστιμη συνταγή για κιμαδόπιτες σε τορτίγια

Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο φαγητό-σνακ, δηλαδή αυτές τις νόστιμες κιμαδόπιτες μέσα σε τορτίγιες, θα χρειαστείτε κιμά μοσχαρίσιο, τριμμένη γραβιέρα και πολλά μυρωδικά που θα εκτινάξουν τη γεύση. Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή βήμα προς βήμα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει γευστικά.
Υλικά για κιμαδόπιτες σε τορτίγια
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο σε κυβάκια)
- 2 κ.τ.σ. φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 4 τορτίγιες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- σουσάμι για πασπάλισμα
- επιπλέον τυρί για γαρνίρισμα
Συνταγή για κιμαδόπιτες σε τορτίγια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μισό αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη γραβιέρα, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Παίρνουμε μία τορτίγια και βάζουμε στο κέντρο της περίπου 2-3 κουταλιές από το μείγμα του κιμά.
- Διπλώνουμε την τορτίγια ώστε να σχηματίσουμε τρίγωνο, κλείνοντας τις άκρες καλά για να μη φύγει η γέμιση.
- Τοποθετούμε τις γεμισμένες τορτίγιες σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό κάθε τορτίγια
- Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε ζεστές με γιαούρτι ή μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας.