Η βασιλόπιτα χωρίς μίξερ είναι ότι πιο ξεκούραστο υπάρχει. Την φτιάχνουμε με μόνο ένα μεγάλο μπολ και μια ελαστική σπάτουλα για το ανακάτεμα με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας. Καλή Πρωτοχρονιά!


Υλικά για βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αμύγδαλα με τον φλοιό τους, αλεσμένα σε σκόνη στον πολυκόφτη (ή φουντούκια ή καρύδια)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του)
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 260 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για το σκεύος


Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

  • Για να φτιάξουμε βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  • Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 25 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας, το λάδι και το αλάτι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Προσθέτουμε και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Τέλος, ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και το «φλουρί» και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να σκορπίσει στο μείγμα ομοιόμορφα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η βασιλόπιτα.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμη, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.
  • Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε την βασιλόπιτα, την πασπαλίζουμε με άχνη.