Υλικά

Για την φωλιά παρμεζάνας

Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα

Για τα μανιτάρια

Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
Ελαιόλαδο 100 γρ
Σκόρδο κοπανισμένο 2 σκελίδες
Δενδρολίβανο 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα βαλσάμικο 2 κουταλάκια γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ρόκα 1/2 ματσάκι


Οδηγίες

Για την φωλιά παρμεζάνας

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεστάνει και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα. Αρχικά θα λιώσει και μετά από λίγο θα πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τότε την αφαιρούμε από το τηγάνι προσεκτικά και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ το οποίο έχουμε γυρίσει ανάποδα. Την αφήνουμε εκεί να κρυώσει.

Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, το σκόρδο, το δενδρολίβανο (αλεσμένο στο multi), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά που έχουν αφήσει, προσθέτουμε την ρόκα, το υπόλοιπο λάδι και την κρέμα βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε στο καλαθάκι από παρμεζάνα.