Yλικά

1 μεγάλο χταπόδι
ελαιόλαδο
ξύδι
θυμάρι
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
λευκό πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι σε κόκκους
πιπεριές πράσινες, κόκκινες
λεπτοκομμένες ροδέλες καρότου

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Αφαιρούμε το κεφάλι, το καθαρίζουμε από την άμμο, το «μάτι» και την κουκούλα. Το βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το χταπόδι και το κεφάλι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου ενός μικρού δακτύλου.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι και μισή ποσότητα ξύδι και μισή ποσότητα νερό, μέχρι να καλυφθεί ελαφριά το χταπόδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα λαχανικά κομμένα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Φυλάσσουμε το τουρσί σε γυάλινα δοχεία, τα οποία σκεπάζουμε με ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε προσθέσει το θυμάρι.

tasty-day.gr