Ριζότο θαλασσινών με άρωμα λεμόνι
fc6wh5uprq7nxxcnwtth
Γεύσεις

Ριζότο θαλασσινών με άρωμα λεμόνι

Ένα πιάτο με τις μυρωδιές της Μεσογείου

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κιλό χτένια
1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1 φλιτζάνι αρακάς
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για άλλα πέντε λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τα χτένια, τις γαρίδες, τον αρακά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Όταν το ρύζι γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα