Ο Κώστας Μαρτάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Παιδί μεγάλης οικογένειας, με πάθος για τον αθλητισμό. Αυτός και τα αδέλφια του παίζουν μπάσκετ και στην κερκίδα η οικογένεια παρακολουθεί με καμάρι.

Έμαθε να κερδίζει και να χάνει. Η «αγορά» τον αγαπάει και εκείνος το ανταποδίδει με τη θετική ενέργεια και το γεμάτο καλοσύνη χαμόγελό του. Ο ίδιος, όπως είπε «δεν συμβαδίζει τόσο με την εποχή του» στο «Secret», στο ένθετο του πολιτισμού της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε το Σάββατο 01/02/2020.

«Δεν πιστεύω και δεν πίστεψα ποτέ στον γρήγορο έρωτα και δεν συνέπλευσα ποτέ με την ταχύτητα των εξελίξεων. Προτιμάω τα πράγματα να έχουν τον ρομαντισμό του παρελθόντος και περνάω καλά μέσα σε όλο αυτό».

View this post on Instagram

A post shared by 🥀🥀ẶÑፀĮÅ🥀🥀 (@anthia.trouboulou) on


Φέτος λαμβάνει μέρος στην παράσταση «Παριζιάνα». «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω μιούζικαλ, αλλά αυτήν τη φορά είναι πολύ διαφορετικά. Τα προηγούμενα μιούζικαλ που είχα συμμετάσχει ήταν λίγο πιο σκοτεινά, οι ιστορίες τους ήταν μακρινές από την ελληνική πραγματικότητα.


Η "Παριζιάνα" έχει μια ανάμνηση του παρελθόντος, αλλά είναι και τόσο σύγχρονη συνάμα. Το εξαιρετικό κείμενο του Δαλιανίδη και η φοβερά σύγχρονη μεταφορά του κειμένου και η σκηνοθεσία από τον Αντώνη Λουδάρο μου έχουν δημιουργήσει μια φοβερή ψυχική ανάταση».

«Μαζί με την Μπέσυ», όπως λέει, «νομίζω πως μεταφερόμαστε σε κάθε παράσταση την εποχή εκείνη. Ανεβαίνουμε στη σκηνή και αμέσως βρισκόμαστε στα σύγχρονα ’60s.

Ο κύριος Πλέσσας κατάφερε να στιγματίσει το παρελθόν και το παρόν μας σε ένα μαγικό, συνθετικό έργο και μαζί του οι στιχουργοί της εποχής κατάφεραν να περιγράψουν τον έρωτα και τον πόνο μιας γενιάς που δεν μεγάλωσε ποτέ. Ακόμα το κοινό είναι είκοσι χρόνων και το ζει με τον ίδιο τρόπο.

Το χθες και το σήμερα συναντιούνται μαγικά, τραγουδώντας τα τραγούδια τους και τα ’60s γίνονται ’10s», αποκαλύπτει.

View this post on Instagram

A post shared by Kostas Martakis (@martakis) on


Καλό το τραγούδι, αλλά η υποκριτική είναι ακόμα καλύτερη; (τον ρωτάω). «Το τραγούδι είναι το Α και το Ω στη ζωή μου. Ξυπνάω και τραγουδάω, τριγυρνάω στο σπίτι και τραγουδάω, οδηγώ και τραγουδάω. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς μουσική.

Δεν μπορώ να φανταστώ να μην τραγουδάω. Η βασική ιδιότητά μου είναι το τραγούδι και αυτό δεν αλλάζει και δεν θέλω να αλλάξει», απαντά.

Όσο για το αν μιλά με ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το HBO, λέει:

«Έχουν υπάρξει συζητήσεις με αμερικανικά κανάλια, αλλά όχι έτσι όπως το φαντάζεται ο κόσμος. Η αλήθεια είναι πως μαζί με μια φίλη μου έχουμε μία εταιρεία παραγωγής και κάνουμε διάφορα πράγματα στο Hollywood. Θεού θέλοντος, εύχομαι να καταφέρουμε όλα τα πράγματα που έχουμε προτείνει εκεί. Αλλά το τραγούδι, τραγούδι».

Όσο για το γιατί δεν τον βλέπουμε με κάτι δικό του στην ελληνική τηλεόραση, λέει πως δεν έχει προκύψει κάποια πρόταση που να τον ιντριγκάρει αρκετά.

View this post on Instagram

A post shared by Kostas Martakis (@martakis) on


Μας είχε εντυπωσιάσει με παλαιότερη δήλωσή του, όταν είχε πει:

«Ερωτεύομαι τις γυναίκες που είναι πραγματικά ο εαυτός τους, που έχουν παραπάνω κιλά, αλλά τρομερή αυτοπεποίθηση». Αφήνει πολλές πόρτες ανοιχτές... «Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που σε συνεπαίρνει...

Δεν μπορείς ούτε να το εξηγήσεις ούτε και να το προβλέψεις. Είναι αδύνατο λοιπόν να περιορίσουμε τις επιλογές μας σε συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εγώ, προσωπικά, ερωτεύομαι το μυαλό και όχι την εικόνα...

Εντυπωσίασέ με εγκεφαλικά και είμαι όλος δικός σου. Καμία φωτογραφία, καμία εικόνα και καμία καλοφτιαγμένη πλαστικότητα δεν μπορεί να γεμίσει συναισθήματα το μυαλό μου».

View this post on Instagram

A post shared by Kostas Martakis (@martakis) on


Και όταν συναντά τον έρωτα, ξέρει τι να κάνει; (όπως λέει και ο στίχος του προτελευταίου του τραγουδιού). «Ο έρωτας είναι ένα συνονθύλευμα από καλές και κακές επιλογές, που κάνουμε εν βρασμώ.

Φυσικά και δεν ξέρω τι να κάνω... Κάνω λάθη, στενοχωριέμαι, απελπίζομαι, αλλά στο τέλος μετράω στιγμές και είμαι χαρούμενος και με τα καλά και με τα κακά».