Ο Θέμης Κανέλλος, όπως τον γνωρίσαμε στο «Big Brother», ή αλλιώς γνωστός ως Themicorn στα social media δηλώνει gay icon που ασχολείται με το μακιγιάζ και βλογκάρει τη ζωή του στο YouTube. Ο ίδιος μιλάει για πρώτη φορά στην «ΟΝ Time» για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε όταν ήταν ανήλικος από 50χρονο άντρα αλλά και το δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη.

Έχεις δεχτεί στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση;

Ναι. Μου έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν, όταν ήμουν πιο μικρούλης. Ήμουν ανήλικος, κάτω από 13.

Τι ακριβώς σου είχε συμβεί ;

Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από ένα άτομο, άντρα συγκεκριμένα, ο οποίος ήταν στη γειτονιά μου. Μου είχε προτείνει να βρεθούμε κιόλας με λεφτά. Τότε ήταν μια δύσκολη μάλιστα περίοδος για μένα, γιατί δεν μιλούσα με τους γονείς μου.

Εσύ πώς αντέδρασες;

Δεν είχα αντιδράσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, απλώς σταμάτησα να τον βλέπω, γιατί αυτός είχε κάτι σαν μαγαζί και μετά από κάποια χρόνια, που ήρθαμε πιο κοντά με τους γονείς μου, τους το είπα και ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποιες διαδικασίες για μηνύσεις και δικαστήρια. Για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Τώρα σε τι φάση είσαστε;

Είμαστε ακόμα στα δικαστήρια. Αυτήν την περίοδο δεν γίνεται κάτι γιατί είναι μια περίοδος που εγώ δεν θέλω να το ακούω αυτό το πράγμα, γιατί είναι άσχημο να βλέπεις έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά θα το κάνω έτσι κι αλλιώς μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πειράξει κάποιο άλλο παιδί.

Τι σου είχε ζητήσει τότε αυτός ο άνθρωπος;

Μου ζήτησε να βρεθούμε, να πάμε στο σπίτι του για κάτι σεξουαλικό, να είμαστε χαλαρά.

Εσύ πώς αισθάνθηκες εκείνη την ώρα;

Στην αρχή δεν το κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να κάνουμε. Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον, γιατί εκείνη την περίοδο εγώ ανακάλυπτα και τον εαυτό μου. Με το αν είμαι gay ή αν δεν είμαι. Που τελικά είχα ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά μου πριν το γεγονός. Αλλά δεν είχα κάνει κάτι μέχρι τότε με κάποιον άλλον. Οπότε, μου κίνησε την περιέργεια, γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν 50 plus και εγώ κάτω από 13. Μάλιστα, θυμάμαι, είχα πάει μια μέρα στο μαγαζί του να ψωνίσω και μου είχε πιάσει τον κ@λο μου, μου είχε χαϊδέψει το χέρι, με κοίταζε περίεργα στα μάτια. Από τη μία μου φαινόταν περίεργο και από την άλλη είχα φρικάρει εντελώς, οπότε αποφάσισα να μην ξαναπάω ποτέ στο μαγαζί του. Ενώ ήταν ένας άλλος άντρας και έλεγα στον εαυτό μου «αφού μ’ αρέσουν οι άντρες, γιατί αυτός δεν σου αρέσει;». Δεν καταλάβαινα εκείνη την περίοδο ότι αυτό που γίνεται είναι περίεργο, γιατί είναι 50 και εγώ κάτω από 13. Πλέον, έχουν γίνει κάποιες κινήσεις με τους δικηγόρους των γονιών μου και έχει οριστικοποιηθεί κάποια στιγμή το δικαστήριο. Απλώς, κάθε φορά που αναφέρεται αυτή η υπόθεση με αγχώνει. Ενώ ξέρω ότι έχω πει την αλήθεια, δεν έχω πει κάπου ψέματα, είναι ότι με αγχώνει ότι πρέπει να πάω στο δικαστήριο, να έρθω αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που έκανε αυτό πριν από τόσα χρόνια και αναρωτιέμαι «Θα με πιστέψουν; Δεν θα πιστέψουν; Θα με βγάλουν τρελό;». Γιατί δεν είναι κάτι χειροπιαστό, πρέπει να βασιστούν στα λόγια μου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»