Ο ρόλος της γνωστής γιαγιάς, πίσω από την οποία είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, επανέρχεται, αυτήν τη φορά µέσα από την τηλεόραση. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που εµφανίζεται τηλεοπτικά, καθώς, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη στήλη, είχε κάνει το ντεµπούτο της το 1991 µέσα από την ΕΡΤ3.

«Επειτα από 30 χρ όνια, αποφάσισα να βγάλω τη γιαγιά για πρώτη φορά στο ∆ιαδίκτυο, εκτός σκηνής δηλαδή. Ο ρόλος της ξεκίνησε πρώτη φορά το Πάσχα του ’91 στην ΕΡΤ3 και από τότε είχα αποφασίσει ότι δεν πρέπει ή δεν έχει σηµασία να παίζει στην τηλεόραση. Οµως µου το ζήτησαν επανειληµµένως. Οχι µόνο για τη γιαγιά, αλλά συνολικά για όλους τους ρόλους των Αγαµων Θυτών για σχετικά σόου. Ολα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, θεώρησα ότι δεν έπρεπε να γίνει και έριξα όλο το βάρος µόνο στις ζωντανές εµφανίσεις των Αγαµων Θυτών, γιατί αυτή είναι η βασική µου δουλειά. Πέρυσι όµως, λόγω της καραντίνας, αποφάσισα να βγει διαδικτυακά, λόγω των ηµερών, για να διασκεδάσει την κλεισούρα, την πλήξη και τη στεναχώρια µας, και τότε µου ήρθε η ιδέα µήπως και η γιαγιά µπορεί να κάνει ένα late night», µας εξοµολογήθηκε.

Η έκταση που πήρε µέσω του YouTube ήταν η αφορµή να γεννηθεί και η ιδέα για µια εκποµπή ολίγον υβριδική, όπως λέει, µε έναν ρόλο µέσα στον ρόλο. «Είναι η γιαγιά και εγώ, που κάνω ένα τοκ σόου ως παρουσιαστής, το οποίο στην ουσία και αυτό είναι ρόλος», εξήγησε, λέγοντας πως, ναι µεν, πατάει στα αµερικανικά late night, αλλά µε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, που παντρεύει δύο ψυχαγωγικά είδη.

Από την άλλη, παραδέχεται πως µε την τηλεόραση είχε «θέµα» τα τελευταία χρόνια. «Ενώ παρακολουθούσα, για κάποιον λόγο είχα αποµακρυνθεί», ανέφερε, ενώ, ερωτηθείς για τα ριάλιτι, σχολίασε πως είναι ένα είδος ψυχαγωγίας που δεν τον αγγίζει. «Κάποιους τους ενδιαφέρει και περνάνε ωραία βλέποντάς τα. Είναι τόσο πολλά και τόσο κυρίαρχα, που το θεωρώ µάλλον περίεργο φαινόµενο, δηλαδή είναι µια κατεύθυνση µονοµερής και κουραστική, κατά τη γνώµη µου. ∆εν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν τόσο πολλά ριάλιτι σόου, όµως οι επιχειρηµατίες που επιλέγουν να τα πουλήσουν βασίζονται στην ανταπόκριση του κοινού. Ωστόσο, φαντάζοµαι ότι, αν δώσεις στους τηλεθεατές και άλλες εναλλακτικές, θα τις επιλέξουν».

Μετέφερα την κουβέντα στο ελληνικό κίνηµα «MeToo». Τελείωσε; «Οχι», απάντησε κατηγορηµατικά. «Σε πλαίσια ανθρώπινα, αλλά κυρίως πολύ προσεκτικά, πρέπει να συνεχιστεί. Οχι, όµως, όταν υπάρχει η κατάχρηση, µε τοποθετήσεις που ουδεµία σχέση έχουν µε το ζήτηµα», τόνισε, παρατηρώντας πως, την ώρα που κάποιοι έχουν υποστεί σοβαρές περιπτώσεις βίας, υπάρχει µια τάση ορισµένων να προσπαθούν, για λόγους ιδιοτέλειας, να ενταχθούν σε αυτό.

Στην ερώτηση αν η κοινωνία ανταποκρίθηκε, ο Μιχαηλίδης απάντησε: «Υπήρχε και ένα είδος εκφυλισµού, γιατί, όταν η τηλεόραση και τα social media λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ξαφνικά αυτό γίνεται δηµόσιο θέαµα προς σχολιασµό, τότε καίγεται. Και είναι άδικο, καθώς είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτηµα. Προς Θεού, όµως, να µην πηγαίνουµε στο επίπεδο της ανοησίας, του κουτσοµπολιού και της κατάχρησης, γιατί µόνο κακό θα κάνει σε αυτό το κίνηµα».

Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν τόσο πολλά ριάλιτι σόου, όμως οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να τα πουλήσουν βασίζονται στην ανταπόκριση του κοινού

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το θέατρο; Θα ανοίξει; «Αυτό ελπίζουµε... Ολοι το περιµένουν. Αν δεν ανοίξει, τα πράγµατα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε πολλά επίπεδα. ∆εν είναι µόνο το οικονοµικό. Είναι και το ψυχολογικό, µε επίπτωση και στους θεατές, από τους οποίους στερούµε ένα κοµµάτι της ψυχαγωγίας, που ήταν µεγάλη διέξοδος, πνευµατική και ψυχική».

Θεωρεί ότι κακώς µέχρι στιγµής υπήρξε τόσο µεγάλη αδιαφορία για τον κλάδο. «Είτε είναι θέατρο είτε εστίαση, θα έπρεπε να διατηρηθεί η λειτουργία κάτω από πολύ αυστηρά µέτρα, κατά τη γνώµη µου. ∆εν το λέω από ιδιοτέλεια, επειδή µε αφορά εµένα επαγγελµατικά. Πιστεύω ότι θα είναι καλό και για τον χώρο και για την κοινωνία συνολικά. Είδαµε αντίστοιχα παραδείγµατα σε άλλες χώρες». Αυτό που ο ίδιος προτείνει είναι να τηρούνται τα µέτρα από όλους και από την πλευρά της Πολιτείας να υπάρξει λίγο µεγαλύτερη κατανόηση στην οργάνωση της όλης επανεκκίνησης.

Ο αγαπηµένος ηθοποιός µίλησε και για τα καλοκαιρινά του σχέδια. «Ολο το καλοκαίρι θα κάνω γυρίσµατα για τη νέα µου εκποµπή, “The grandmother”, και ταυτόχρονα υπάρχει µια παράσταση που λέγεται “Κάποτε στον Βόσπορο”, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, µε την οποία θα κάνουµε µια µικρή περιοδεία το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, αφού τα πράγµατα είναι προγραµµατισµένα και οργανωµένα και εφόσον υπάρξει και η ανάλογη πρόβλεψη από τους αρµόδιους για να µπορούµε να παίξουµε».