Στο στόχαστρο με πολύ αρνητικό πρόσημο μπήκαν πρόσφατα οι Πυξ Λαξ εξαιτίας της βαρύτατης καταγγελίας για παιδοφιλία εις βάρος του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, Γιώργου Γιαννόπουλου.

Ο σάλος που ξέσπασε ήταν αναμενόμενος. Πολλές οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσαν να κατηγορήσουν τα μέλη της μπάντας ότι ήξεραν και συγκάλυπταν τα αρρωστημένα γούστα του ντράμερ.

Οι Πυξ Λαξ διέψευσαν τα πάντα με επίσημη ανακοίνωση ενώ στο θέμα τοποθετήθηκε και η πρώην σύζυγος του Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Ψυχίδου, η οποία με μία μακροσκελή ανάρτηση βγήκε μπροστά και επιβεβαίωσε τα λεγόμενά τους, αν και σημείωσε πως ήξεραν ότι ο εν λόγω άνδρας δεν ήταν «καλής πάστας».

Μέσα σε όλον τον θόρυβο με δική του ανάρτηση στο Facebook έθιξε τα γεγονότα και ο Σπύρος Πώρος, πρώην σύντροφος της Φωτεινής Ψυχίδου. Το τι ακολούθησε μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως άγρια διαδικτυακή μάχη.

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε. Το να είσαι αλαζόνας και ψωνισμένος είναι πολύ επικίνδυνο όμως. Το συγκρότημα λοιπόν μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τον όποιο ευαισθητοποιημένο σκεπτόμενο άνθρωπο σύνδεσε τον ντράμερ με αυτούς (φυσικό δεν είναι αφού ήταν μέλος τους;), χαρακτηρίζοντας τον άρρωστο του πληκτρολογίου. Λες και όλα αυτά συμβαίνουν σε άλλο πλανήτη ή τα κατασκεύασε κάποιος για να τους βλάψει.

Λένε ότι δεν ήξεραν, μάλιστα η πρώτη καταδίκη του ντράμερ τους έγινε το 2019 ενώ η δική είχε αρχίσει ήδη το 2018 να μας απαντήσουν ποτέ ήταν η τελευταία φορά που συνεργάστηκαν, πριν από την έναρξη της δικής ή μετά;

Το να πλουτίζεις από τον κόσμο έχει και ένα τίμημα, είσαι και υπόλογος, όχι μόνο στα δικαστήρια αλλά περνάς και ένα άλλο έλεγχο, τον έλεγχο της ηθικής τάξης, αφού παιδεραστές και παρακμιακά άτομα δεν πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την νέα γενιά. Η ηθική σας δεν θεωρείται δεδομένη πως θα μπορούσε άλλωστε, ούτε η δική σας ούτε της κάθε πρώην κακομοίρας που βγάζετε να σας ξεπλύνει και που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Οπότε κατεβείτε από το καλάμι και απαντήστε με σεβασμό στο θύμα, το μικρό παιδί που ένα μέλος του συγκροτήματος σας ασέλγησε πάνω του. Αφήστε τις μαγκιές δεν σας φοβάται κάνεις, μπουνιές και κλωτσιές αλλού, δεν σας παίρνει. Και κάτι τελευταίο, είπατε ότι ασχολούνται μαζί σας ώστε να πάρουν λίγη λάμψη από το όνομά σας. Αυτό είναι και το πιο αστείο, ίσως πιο αστείο και από το τρολάρισμα που σας συνοδεύει όταν αναφέρεται κάποιος στην μπάντα σας, αυτό της τελευταίας συναυλίας» έγραψε ο φωτογράφος.

Σε σχόλιο η Φωτεινής Ψυχίδου απάντησε και ο διάλογος πήρε φωτιά:

Φ.Ψ.: «Αυτές οι πρώην άμα ανοίξουν το στόμα τους (γκουχ γκουχ) κύριε Πώρο».

Σ.Π.: «Αν ανοίξω εγώ το στόμα μου να δεις που θα τρέχουν να κρυφτούν και αυτές και άλλοι πολλοί. Όταν είναι η ώρα θα μπω και αν προκληθώ, τότε θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Φ.Ψ.:«Έμπαινε γιούτσο!!!»

Σ.Π.: «Όταν είναι η ώρα θα μπω και αν προκληθώ…τότε θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Φ.Ψ.: «Θα μου επιτρέψεις να σε ενημερώσω ότι η απάντηση του συγκροτήματος αφορά και εμένα!!!! Δεν νομίζω ότι ξέπλυνα κάποιους. Εγώ κατέθεσα τα άπλυτα που τουλάχιστον ήξερα εγώ… και κατηγορήθηκα ότι πέταξα τη μπάντα στη κρεατομηχανή..και στο αδηφάγο κοινό…που διψάει για αίμα… Όσο για την έκφραση “η πρώην σου η κακόμοιρα” είναι κάτι που το χρησιμοποιούσα πολλάκις στους διαλόγους μας …(χαίρομαι που σου έμεινε)!».

Σ.Π.:  «Εσύ είσαι αμελητέα ποσότητα και αναξιόπιστη μάρτυρας αφού θέλεις να το πας επί προσωπικού, που τους ξέπλυνες μια χαρά. Δεν σκοπεύω όμως να το πάω επί προσωπικού, όπως είπα αν προκληθώ θα αναφερθώ περαιτέρω. Ας απαντήσουν λοιπόν επί του θέματος, γιατί όσο και να θέλουν το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, δεν πρόκειται. Αρκετή βρωμιά μαζεύτηκε».

Φ.Ψ.: «Ποιους ξέπλυνα κύριε Πώρo; Και για ποιο αδίκημα; Αν υπονοείται ότι γνωρίζαμε ότι ο Γιαννόπουλος ήταν παιδεραστής, όχι δεν το γνωρίζαμε. Τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ με τη κόρη μου. Για αυτό μίλησα για μένα. Εγώ καταγράφω το χαρακτήρα που είδα το 2011. Ο αγώνας της μητέρας ξεκίνησε το 2013 και η συνεργασία έγινε το 2018. Δεν ήμουν εκεί, λυπάμαι αν σου χαλάω το αφήγημα. Εγώ επιμένω στη θέση μου. Ήξεραν ότι είναι μ@λακας και αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι είναι μ@λάκας και πέφτουλας δεν έπρεπε να συνεργάζονται μαζί του γιατί υπήρχαν χιλιάδες 16χρονα και 17χρονα παιδιά στην αρένα. Είδα κι εγώ την οργισμένη ανακοίνωση του συγκροτήματος κι έχω τσουτσουριάσει από το φόβο μου καταλαβαίνεις περιμένω μήνυση κι έτσι. Εγώ ένιωσα υπόλογη εγώ! Αν οι υπόλοιποι δεν μοιράζονται την συνειδησιακή κρίση “μήπως έπρεπε να το ξέρουμε”, είναι δικό τους θέμα».

Σ.Π.: «Το αδηφάγο κοινό δεν διψάει για αίμα, αυτά τα λένε οι θύτες, απλά επιτέλους γίνεται κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν, βγαίνουν καταστάσεις δημόσια χωρίς να φοβούνται τα θύματα… Οπότε είναι τουλάχιστον απάνθρωπο και γελοίο να παρουσιάζονται οι θύτες ως θύματα και να τους παροτρύνουν και διάφορα γελοία υποκείμενα να “stay strong”…τα θύματα και οι οικογένειες τους θα πρέπει να μείνουν δυνατοί. Ποια είσαι εσύ να βάζεις τον εαυτό σου και να μιλάς για άλλους? Ας απαντήσουν για τις χρονολογίες…γίνεσαι γραφική και όχι μόνο».

Αυτά ήταν ένα μέρος της έντονης στιχομυθίας ανάμεσα στον Σπύρο Πώρο και τη Φωτεινή Ψυχίδου…1-17
2-12
3-6