Την απάντησή του, σε όσους τον επέκριναν για τη σχέση του με τον 53χρονο που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό έδωσε μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο Χάρης Ρώμας.

«Το πρόβλημα είναι το γιατί σχολιάζεται κάτι που είναι φως φανάρι. Κάνουμε κάποια επαγγέλματα, εγώ κάνω δύο, μέσω των οποίων απευθυνόμαστε στον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παρατρεχάμενοι. Οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους τους αγαπούν και τους αγκαλιάζουν, μάλιστα όταν είναι και τόσο ένθερμοι, όπως αυτός ο συγκεκριμένος άνδρας. Υπάρχουν φωτογραφίες μου από τον συγκριμένο, ο οποιός που ερχόταν στις παραστάσεις μου και πλήρωνε. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ήθελε να μεταμφιέσει τη σκοτεινή, απαίσια και αποτρόπαια πλευρά του. Και αν αυτός με έχει αποκαλέσει "Φίλε μου" και του έχω απαντήσει "Είσαι χρυσός άνθρωπος", για όλα υπάρχει μία πολύ απλή δικαιολογία» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Όταν έρχεται στο μαγαζί εστίασης με το οποίο έχω σχέση, με την αγία οικογένεια, όλα αυτά είναι λογικά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι θαυμαστές μας. Ήρθε και μας είπε ότι είναι θαυμαστής, έχει ψιλικατζίδικο και ψηφοφόρους, σε όποιον και να συνέβαινε αυτό, η απάντηση θα ήταν "Φίλε μου". Εκ των υστέρων αισθάνθηκα ότι είμαι ευάλωτος. Δεν αισθάνομαι καμία ενοχή, αλλά οργή που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι» πρόσθεσε ο Χάρης Ρώμας.

«Το πρόβλημα πρέπει να εντοπιστεί στο ότι υπήρξαν άνδρες πρόθυμοι να συνευρεθούν με το ταλαίπωρο κοριτσάκι. Όταν κάνει δωρεές στο "Σπίτι του Ηθοποιού" είναι πολύ λογικό να του πούμε "Είσαι χρυσός άνθρωπος". Πως μπορείς να ξέρεις τη σκοτεινή πλευρά κάποιου» είπε κλείνοντας.