O τέως βασιλιάς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών, η οικογένεια του Κωνσταντίνου που ζει διασκορπισμένη τα τελευταία χρόνια, από τις ΗΠΑ μέχρι τα Κανάρια Νησιά και την Αθήνα, ήλθαν στην Ελλάδα με σκοπό να αποχαιρετήσουν τον πατέρα τους την προσεχή Δευτέρα.

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία απέκτησαν πέντε παιδιά. Τρία αγόρια, τον Παύλο, τον Νικόλαο και τον Φίλιππο και δύο κορίτσια, την Αλεξία και την Θεοδώρα.

Το ξημέρωμα της 14ης Δεκεμβρίου του 1967, η Αλεξία, 2 ετών τότε και ο Παύλος, 7 μηνών, έφυγαν μαζί με τους γονείς τους από την Ελλάδα. Τα επόμενα τρία παιδιά της οικογένειας, γεννήθηκαν όλα στο εξωτερικό.

Τα παιδιά του τέως βασιλιά ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο Νικόλαος είναι ο μοναδικός που ζει τα τελευταία 13χρόνια στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα αδέλφια του ζουν στην Αμερική ενώ η Αλεξία εγκαταστάθηκε στα Κανάρια Νησιά με τον σύζυγο και τα παιδιά της.


Ζωή σαν παραμύθι

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας είναι η Αλεξία. Γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό πριν 58 χρόνια και το 1999 παντρεύτηκε τον Ισπανό ιστιοπλόο και αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά και ζουν στα Κανάρια νησιά. Η περιουσία του συζύγου της ανέρχεται, σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Παύλος, ο πρώτος γιος του τέως βασιλικού ζεύγους, παντρεύτηκε πρώτος στο Λονδίνο, το 1995. Είναι ο μόνος από τα παιδιά που γεννήθηκε στο Τατόι, στις 20 Μαϊου του 1967. Σύζυγός του, η ζάμπλουτη Μαρί Σαντάλ, με περιουσία που αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, δεύτερη κατά σειρά από τις τρεις κόρες του Μίδα των Duty Free Shops. Μόνο το νυφικό της, διά χειρός Valentino υπολογίζεται ότι κόστισε 225.000 ευρώ. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει 5 παιδιά.

Ο 53χρονος σήμερα, Νικόλαος, υπήρξε για χρόνια περιζήτητος εργένης και έδειχνε από μικρός να απολαμβάνει τη ζωή.

Γεννήθηκε στη Ρώμη, το τρίτο παιδί της οικογένειας και σπούδασε στην Αμερική. Τον Αύγουστο του 2010, μετά από 7 χρόνια σχέσης, ο γάμος του στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες με την πανέμορφη Τατιάνα Μπλάτνικ, άφησε εποχή.

Το ζευγάρι, μετά τον γάμο του, νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί και πια ζει μόνιμα στην Ελλάδα… Εκείνη έχοντας αρκετή περιουσία από τον πατέρα της επιδίδεται κυρίως σε φιλανθρωπίες, ενώ έχει εκδώσει και ένα βιβλίο με ελληνικές συνταγές.


Η ηθοποιός και ο βενιαμίν

Η Θεοδώρα, 40 ετών σήμερα, είναι η μόνη στην οικογένεια, που παραμένει ανύπαντρη. Ακολούθησε το όνειρό της, έγινε ηθοποιός και πρωταγωνιστεί στην πασίγνωστη σαπουνόπερα «Τόλμη και Γοητεία». Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1983 στο Λονδίνο και έχει αλλάξει το όνομά της σε Θεοδώρα Γκρις.

Η Θεοδώρα ζει στο Λος Άντζελες. Δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφεύγει τις πολλές κοσμικές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι σκόπευε να παντρευτεί τον αγαπημένο της, ωστόσο ο θάνατος του πατέρα της ίσως αλλάξει τα σχέδιά της. Είναι εδώ και δύο χρόνια αρραβωνιασμένη με τον δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ και όποτε βρίσκουν την ευκαιρία, τους αρέσει να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Έχουν ήδη αναβάλλει άλλη μια φορά τον γάμο τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Φίλιππος, είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας. Και αυτές είναι οι εικόνες από τον γάμο του, τον Οκτώβριο του 2021, στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο 37χρονος Φίλιππος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Νίνα Φλορ, πάμπλουτη μοναχοκόρη του μεγιστάνα των αερομεταφορών Τόμας Φλορ. Το περιοδικό «Forbes» υπολόγιζε πριν από δύο χρόνια την περιουσία του σε 2,3 δισ. δολάρια.