Η Χρύσα Ρώπα συνάντησε την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη στο «Έλεος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός, όπως αποκάλυψε, είχε προσέξει κάποια σημάδια κατάχρησης εξουσίας αλλά σε κάθε περίπτωση δεν περίμενε να συμβούν όλα αυτά που καταγγέλθηκαν.

«Σοκ μεγάλο. Είναι διαφορετικά για εμάς που ήμασταν κοντά και διαφορετικά για κάποιον που το μαθαίνει. Αυτό ήταν κάτι που δεν ήθελε να συμβεί στη ζωή σου. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Είχα φοβερές αντιρρήσεις με τον τρόπο που διαχειριζόταν την εξουσία και για αυτό δεν βρεθήκαμε πολλές φορές στο θέατρο. Όταν είχα την αδερφή μου με καρκίνο, ακυρώθηκε η ασφάλεια και έπρεπε να βρω χρήματα, περίπου 100.000 ευρώ. Πέρασα από όλα τα θέατρα και ζήτησα 5.000. Ο Πέτρος μου έδωσε 10.000 ευρώ, έκανα μια σειρά στην τηλεόραση και του τα γύρισα πίσω και μου τα γύρισε. Είναι τόσο μαύρο, τόσο σκοτεινό το δεύτερο μέρος του έργου που τι να πεις. Το σκέφτομαι συνέχεια αλλά είναι τόσο σκοτεινό το άλλο, η κατάχρηση εξουσίας.

Ήταν σε άλλα επίπεδα ο Πέτρος, φαινόταν ένας πλούτος. Υπήρχε μια άνεση οικονομική. Όταν του δίνουν ένα θέατρο, εξαρτάσαι από αυτούς που έχουν την εξουσία.

Ήμουν στο Παρίσι και επειδή είναι νέα γενιά που δεν συναντιόμαστε στις δουλειές, ντράπηκα που ήμουν τόσο έξω. Στη δική μου ιστορία, με αφορούσε, γιατί ήμουν στο θέατρο με ένα από τα άτομα που κατήγγειλαν. Με βασάνιζε, γιατί δεν ήρθε κανείς να μου το πει; Δεν ήξεραν ότι είμαι και μαγκάκι;».