Σε μια σεμνή τελετή στις φυλακές του Κορυδαλλού και παρουσία συμβολαιογράφου, ο καταδικασμένος για ληστείες Βασίλης Δημάκης και η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου, θα υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Δημάκης και η Μάνου, που είναι αρραβωνιασμένοι από τις 20 Σεπτεμβρίου 2022, θα υπογράψουν το σύμφωνο συμβίωσης στην αίθουσα συνηγόρων, από τις 15:00 έως τις 17:00 σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Παρούσα θα είναι και η Σοφία Βόσσου για να ευχηθεί στο ζευγάρι.

«Ερωτεύτηκε και είμαι χαρούμενη που τη βλέπω ευτυχισμένη, όπως και τον Βασίλη. Θέλω να είναι καλά τα παιδιά μου και έκαναν εξαιρετικά που πήραν την απόφαση αυτή. Εύχομαι να οδηγηθούν προς το καλύτερο», είχε δηλώσει η Σοφία Βόσσου όταν έγινε γνωστή η σχέση της κόρης της με τον έγκλειστο Βασίλη Δημάκη. «Αρχίσαμε να επικοινωνούμε όταν έκανε απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να σπουδάσει», είχε δηλώσει παλαιότερα η Ερασμία Μάνου για τη γνωριμία της με τον 44χρονο κρατούμενο. «Του έστειλα ένα μήνυμα στα social media, τον λογαριασμό δεν τον διαχειριζόταν εκείνος, αλλά του μετέφεραν το μήνυμά μου, εκείνος ζήτησε το τηλέφωνό μου και επικοινώνησε μαζί μου. Μιλάγαμε, μετά πήγαινα στα επισκεπτήρια για να τον δω κάθε δεκαπέντε μέρες και τον έβλεπα κλεφτά όταν πήγαινε στο πανεπιστήμιο».

Ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή για ληστείες, το 2018 πραγματοποίησε απεργία πείνας διεκδικώντας χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με «βραχιολάκι». Είχαν προηγηθεί τρεις απορριπτικές αποφάσεις από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από 31 ημέρες απεργίας πείνας του κρατούμενου έκανε δεκτό το αίτημά του.

Από τη φυλακή είχε δώσει εξετάσεις και είχε περάσει δεύτερος από όλα τα εσπερινά λύκεια της χώρας και με βαθμό αριστούχου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο έχει πια αποφοιτήσει.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 4/5