Με αφορμή τη συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Οιδίπους τύραννος» αλλά και τη νέα σειρά που θα προβάλλεται στο Mega, ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και τη δημοσιογράφο Βασιλική Μπασιούρη.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις στιγμές αμηχανίας που έχει νιώσει λόγω των εκδηλώσεων θαυμασμού που έχει δεχτεί κατά καιρούς, ενώ μίλησε πρώτη φορά και για το διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ, ούτε στα πρώτα μου βήματα, να κάνω κάτι άλλο και να αφήσω την υποκριτική, σκεφτόμουν μόνο με ποιους θέλω να συνεργαστώ, σε ποια ομάδα θέλω να ανήκω και τι θέλω να κάνω. Νάρκισσος δεν υπήρξα ποτέ, νομίζω. Κι αν υπήρξα, ήταν με το κοντινό μου περιβάλλον, με τους οικείους μου και τους φίλους μου.

Μπορεί να έπιανα τον εαυτό μου να μιλάω κάπως και σκεφτόμουν “ποιος νομίζεις ότι είσαι, ρε φίλε, και μιλάς έτσι”. Έχει τύχει να το παίξω και ξερόλας και την επόμενη μέρα να σηκωθώ και να πω “ώπα, δεν είχες δίκιο”», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου. 

«Έχει να κάνει με το πώς με προσεγγίζει κάποιος. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το να σέβεσαι, να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια όρια και να με βλέπεις ως κομμάτι του θεάτρου και της υποκριτικής και όχι σαν έναν σελέμπριτι. Δεν θέλω να είμαι σελέμπριτι. Έχει τύχει πολλές φορές να έρθω σε άβολη θέση. Συχνά υπάρχει κόσμος που έχει έντονη ανάγκη να έρθει κοντά σου με έναν τρόπο που όμως εσύ δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Τέλος, για το διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του, που έγινε γνωστό μόλις πριν από έναν μήνα, είπε: «Ήταν μια δήλωση. Έχει συμβεί αυτό εδώ και 3-3,5 χρόνια. Ούτως ή άλλως είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλω η προσωπική μου ζωή να είναι πολύ στα φώτα. Έχω δύο παιδιά που προσπαθώ να τα προστατέψω. Είναι όλα καλά, έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τη πρώην σύζυγό μου, έχουμε τρελή συνεννόηση για τα παιδιά. Έχω και συνεπιμέλεια, οπότε είναι πάρα πολύ όμορφο όλο αυτό».