Ο Σταμάτης Γαρδέλης νοσηλεύεται στο Δαφνί, όπως αποκάλυψε o ίδιος στη Σάσα Σταμάτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γνωστή δημοσιογράφο και την εφημερίδα «Ontime», που κυκλοφόρησε σήμερα.

Η Σάσα Σταμάτη, με αφορμή τη νοσηλεία του Σταμάτη Γαρδέλη στο Δαφνί, παραθέτει στο parapolitika.gr τα δικά της συναισθήματα από την επίσκεψή της και τη συνάντησή της με τον ηθοποιό, με αφορμή και τη δική της εμπειρία με τον πατέρα της, ο οποίος είχε νοσηλευθεί και αυτός εκεί, πριν από τον θάνατό του.

Η Σάσα Σταμάτη γράφει: «Το Δαφνί είναι μια λέξη πολύ οικεία για μένα. Την πόρτα του την έχω δρασκελίσει πολλές φορές. Ο πατέρας μου είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και φιλοξενήθηκε εκεί για έναν μήνα.

Οπότε έχω δει σε πολλά επισκεπτήρια στην πτέρυγα που νοσηλευόταν εικόνες σκληρές. Παιδιά 20 χρονών αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι πάλευαν με το ΘΗΡΙΟ. Το ΘΗΡΙΟ της ψυχικής νόσου.

Θυμάμαι τον μπαμπά μου να δυσανασχετεί. Και με το δίκιο του. Ένας άνθρωπος, ανεξάρτητος, ο οποίος βρισκόταν παραδομένος στο τέρας της μανιοκατάθλιψης, κάτι που ο ίδιος δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Η μόνιμη επωδός του ήταν «γιατί με έκλεισες εδώ. Θέλω να φύγω».

 Όμως βρισκόταν σε πολύ καλά χέρια. Επιστημονικό και νοσηλευτικό πρώτης κατηγορίας, που πραγματικά τον αγκάλιασαν με πολλή αγάπη και του πρόσφεραν την καλύτερη θεραπεία.

Αποτέλεσμα ότι ύστερα από έναν μήνα νοσηλείας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα. Ο πατέρας μου ήταν αυτός που ήξερα και όχι ένας χαμένος στο διάστημα. Χτυπημένος αλύπητα από το ΘΗΡΙΟ της μανιοκατάθλιψης.

Τώρα που ξαναβρέθηκα στον ίδιο χώρο με την ευκαιρία του προβλήματος του πολυαγαπημένου ηθοποιού, ένιωσα τα ίδια συναισθήματα.

Με μόνη διαφορά ότι ο πατέρας μου αναγκάστηκε να βρεθεί εκεί, ενώ ο Σταμάτης το επέλεξε μόνος του. Και μπράβο του! Αφού είχα μιλήσει με τον φίλο του δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλκίνοο Μπουνιά (με αφορμή τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που εστάλησαν στην  εφημερίδα μας και αφού μίλησα με τον Σταμάτη τηλεφωνικά και μου επιβεβαίωσε τη φιλοξενία του στον  χώρο, με δέχτηκε να τον συναντήσω στο ψυχιατρείο. 

Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο και ψάχνοντας να τον βρω, βλέπω έναν κύριο με έναν back pack και τον ρωτάω που είναι η Α' ψυχιατρική κλινική και γυρνάει το κεφάλι του να μου απαντήσει και διαπιστώνω ότι είναι ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Συνειδητοποιημένος για την απόφασή του να νοσηλευτεί, μου είπε «ήμουν έτοιμος να φουντάρω και αποφάσισα να έρθω μόνος μου εδώ και σώθηκα».

ΥΓ. 1: Παιδιά, δεν είναι ταμπού το να πηγαίνουμε στον ψυχίατρο όταν το έχουμε ανάγκη.

ΥΓ. 2: Όλοι εσείς που κάνετε τηλεοπτικές σειρές -και δόξα τω Θεώ, είναι πάρα πολλές πλέον- θυμηθείτε και τους Σταμάτηδες που γράψανε λαμπρή ιστορία σε περασμένες δεκαετίες και είναι πολύ ταλαντούχοι μέχρι σήμερα».