Μητέρα για πρώτη φορά έγινε η Κατερίνα Καινούργιου την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Την είδηση και τις πρώτες λεπτομέρειες αποκάλυψαν συνεργάτες και ο γιατρός της, με τη συγκίνηση να κυριαρχεί από την πρώτη στιγμή. Ο γυναικολόγος Αλέξανδρος Τζεφεράκος, μιλώντας στην εκπομπή, παραδέχτηκε ότι η Κατερίνα Καινούργιου χθες άρχισε να αισθάνεται πως το μωρό της μέσα στην κοιλίτσα της δεν ήταν ιδιαίτερα ζωηρό και έτσι μαζί αποφάσισαν να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις. Όταν έγινε και αυτό, ο γιατρός έκρινε πως έπρεπε να έρθει άμεσα το μωρό στον κόσμο, και παρ' όλο που πρότεινε στην Κατερίνα Καινούργιου να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, εκείνη ήταν ανένδοτη και έτσι υποβλήθηκε σε καισαρική.

Διαβάστε: Γέννησε η Κατερίνα Καινούργιου - Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι


Η γέννηση της Κατερίνας Καινούργιου και οι πρώτες στιγμές

Η παρουσιάστρια γέννησε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά. Το μωρό ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή, ζυγίζοντας περίπου 2.700 γραμμάρια, σκορπίζοντας χαρά στην οικογένεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση για τον τοκετό ελήφθη όταν η ίδια αντιλήφθηκε πως το μωρό δεν ήταν ιδιαίτερα ζωηρό. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα στη γέννα. Παρότι της προτάθηκε φυσιολογικός τοκετός, η Κατερίνα Καινούργιου επέλεξε την καισαρική, υπό την καθοδήγηση του μαιευτήρα της.

Ο ρόλος του Πάνου Κουτσουμπή και η συγκίνηση

Στο πλευρό της σε όλη τη διαδικασία ήταν ο σύζυγός της, Πάνος Κουτσουμπής, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και αγχωμένος. Όπως αποκαλύφθηκε, βρέθηκε για λίγο μέσα στο χειρουργείο, χωρίς όμως να παραμείνει μέχρι το τέλος λόγω της φύσης της επέμβασης. Η παρουσία του, ωστόσο, ήταν καθοριστική για την ίδια, σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της.


Κατερίνα Καινούργιου: «Ακόμα κλαίει» από τη χαρά της

Η συναισθηματική φόρτιση της παρουσιάστριας ήταν έντονη από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο στενός της συνεργάτης, Στέφανος Κωνσταντινίδης, η Κατερίνα Καινούργιου δεν έχει σταματήσει να κλαίει από χαρά. «Να μας ζήσει. Η Ξένια μας, είναι υγιέστατη, υπέροχη, αγκαλιά με τη μαμά, με πολύ κλάμα η Κατερίνα. Ακόμα κλαίει από τη χαρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι από τις πρώτες ώρες, φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς έσπευσαν στο μαιευτήριο για να τη δουν και να μοιραστούν τη χαρά της.


Οι πρώτες πληροφορίες για το μωρό και το όνομα

Το νεογέννητο κοριτσάκι, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει το όνομα «Ξένια», φαίνεται πως μοιάζει περισσότερο στον πατέρα του, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όπως σημειώθηκε, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν με τον χρόνο, ωστόσο οι πρώτες εντυπώσεις έχουν ήδη προκαλέσει χαμόγελα. Η μικρή ήρθε για να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή της Κατερίνας Καινούργιου, με την ίδια να βιώνει μια από τις πιο δυνατές στιγμές της προσωπικής της διαδρομής.