Αναστάτωση προκάλεσε ψευδές δημοσίευμα που ήθελε τη Σοφία Βόσσου να έχει φύγει από τη ζωή, με την ίδια και την κόρη της, Ερασμία Μάνου, να αντιδρούν έντονα. Η τραγουδίστρια ξέσπασε μέσω social media, ενώ η κόρη της μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026, εκφράζοντας την οργή της για τη διάδοση της ψευδούς είδησης.

Διαβάστε: Σοφία Βόσσου: Πώς αντέδρασε όταν την ρώτησαν αν θα παντρέψει τον Ανδρέα Μικρούτσικο με την Έλενα Μαστραγγελή; (Βίντεο)


Η Ερασμία Μάνου ξεσπά για το ψευδές δημοσίευμα για τη Σοφία Βόσσου

Η Ερασμία Μάνου μίλησε ανοιχτά για το περιστατικό, περιγράφοντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε και την αναστάτωση που προκάλεσε σε συγγενείς και φίλους. «Ειλικρινά είναι θλιβερό και κατάπτυστο. Βρέθηκε ένα site, το οποίο είναι σελίδα στο Facebook, το οποίο βλέπω να λέει ότι, με το… το κακό τέλος, το νοσοκομείο. Δηλαδή μιλάμε για ένα πράγμα το οποίο είναι όλο ψεύτικο». Στη συνέχεια εξήγησε πως η ίδια δεν πίστεψε την είδηση, καθώς είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα της λίγα λεπτά πριν: «Δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Δηλαδή δεν τρόμαξα, μπορώ να σου πω, γιατί κατάλαβα ότι είναι ψεύτικο, άλλωστε είχαμε μιλήσει σχεδόν δέκα λεπτά πριν. Άρα σίγουρα δεν ήταν ότι εκείνη τη στιγμή πίστεψα κάτι τέτοιο. Προφανώς, θα ήξερα αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αλλά αναστατωθήκαμε όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας».



Η αναστάτωση που προκάλεσε η ψευδής είδηση για τη Σοφία Βόσσου

Η κόρη της τραγουδίστριας περιέγραψε την ένταση που δημιουργήθηκε στο περιβάλλον τους και τις συνεχείς κλήσεις που δέχονταν, «Η μαμά μου είχε πολλά νεύρα. Δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ένας άνθρωπος σε αυτή τη διαδικασία και οι οικείοι του… να είμαστε συνέχεια στα τηλέφωνα, να εξηγούμε στους ανθρώπους, γιατί αυτό πήρε μία έκταση… η οποία ήτανε πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους». Όπως τόνισε, η κατάσταση ξέφυγε, επηρεάζοντας πολλούς ανθρώπους: «Δηλαδή ταράχτηκαν άνθρωποι, αναστατώθηκαν… Και ειδικά σε μία περίοδο που έχει περάσει τα προβλήματα υγείας της στο παρελθόν, είναι πάρα πολύ καλά πλέον».

«Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη που να στέκει» λέει η Ερασμία Μάνου

Η Ερασμία Μάνου στάθηκε και στις πρακτικές δυσκολίες που δημιούργησε το περιστατικό, καθώς πολλοί προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα της. «Κάποιοι καλούσαν τη μαμά μου, μπορεί να μην την έβρισκαν, έχει κλειστό το κινητό την ώρα που κοιμάται, το απόγευμα… Ή παίρνανε σε μένα δικοί μου φίλοι, συγγενείς μας… Εντάξει, είναι πάρα πολύ κακό. Πάρα πολύ κακό και, ειλικρινά, θα μπορούσε να δημιουργήσει και ένα σοβαρότερο πρόβλημα σε κάποιον άνθρωπο, ας πούμε». Κλείνοντας, υπογράμμισε την πλήρη ανακρίβεια της είδησης: «Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη που να στέκει μέσα στο κείμενο αυτό».


Όταν τα fake news ξεπερνούν τα όρια

Το περιστατικό με τη Σοφία Βόσσου αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον κίνδυνο των ψευδών ειδήσεων και την ταχύτητα με την οποία μπορούν να διαδοθούν, προκαλώντας πραγματική αναστάτωση σε ανθρώπους και οικογένειες, ακόμη και όταν πρόκειται για απολύτως ανυπόστατες πληροφορίες.