Δυσαρέσκεια εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον Θανάση Καρτερό
Tου αποδίδεται µεγάλη ευθύνη για το «Βατερλώ» που υπέστη η κυβερνητική πλευρά.
Σε δυσµένεια στους κόλπους του (σοβαρού) στελεχιακού δυναµικού του ΣΥΡΙΖΑ και της παραδοσιακής Αριστεράς έχει περιέλθει το πάλαι ποτέ τοτέµ της αριστερής δηµοσιογραφίας, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος, ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου, είχε, µαζί µε τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, το γενικό πρόσταγµα της επικοινωνιακής διαχείρισης της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Αττική για λογαριασµό της κυβέρνησης.
Λέγεται, µάλιστα, όπως γράφει το Secret, ότι ήταν αυτός που εισηγήθηκε µε θέρµη τόσο το στήσιµο της σύσκεψης του πρωθυπουργού µε τους αρµόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενώπιον καµερών τη στιγµή που βρισκόταν σε εξέλιξη η φονική πυρκαγιά, όσο και την «ιδιωτική» επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον τόπο της µεγαλύτερης καταστροφής που βίωσε η Αττική εδώ και πολλά χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό, του αποδίδεται µεγάλη ευθύνη για το «Βατερλώ» που υπέστη η κυβερνητική πλευρά στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, µόνο και µόνο για να βγει από το κάδρο των βασικών υπαίτιων της έλλειψης συντονισµού και σοβαρής διαχείρισης που διαπιστώθηκε στη διάρκεια και µετά το πέρασµα της πύρινης λαίλαπας. Κάποιοι µάλιστα, προχωρώντας ένα βήµα παραπέρα, επισηµαίνουν ότι ήταν στην αρµοδιότητά του να αποτρέψει µέσω µιας αντίστοιχης συντονιστικής διαδικασίας αν µη τι άλλο φαιδρές τοποθετήσεις, είτε σαν αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου, είτε όπως εκείνες του Βερναρδάκη για την ηλικία του πρωθυπουργού και του Καµµένου για τις… ευθύνες των νεκρών.
Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή να εκπροσωπήσουν (σε αυτό το κοµµάτι µοιράζεται τα βάρη µε τον Τζανακόπουλο) την κυβέρνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα πρόσωπα που σίγουρα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως, π.χ., περιπτώσεις τύπου Πολάκη, Κουρουµπλή και πάει λέγοντας...
Μάλιστα, από κανέναν δεν έχει περάσει απαρατήρητο το αντίθετο αποτέλεσµα που έχουν επικοινωνιακά οι επιθέσεις και η φρασεολογία που χρησιµοποιεί κατά καιρούς στην αρθρογραφία του εναντίον παντός είδους «εχθρών της κυβέρνησης» και τις οποίες είτε ο ίδιος, είτε διά της συζύγου του επιστρατεύει και αυτές τις δύσκολες ώρες. «Αντί να τα κάνει καλύτερα, τα κάνει χειρότερα, ειδικά ύστερα από τέτοιες τραγικές καταστάσεις.
Ας µάθει, επιτέλους, πότε είναι καλύτερο να σωπαίνεις», επισηµαίνουν ορισµένοι (κανονικοί) αριστεροί, επικριτές της λογικής Καρτερού.