Το ετήσιο στρογγυλό τραπέζι του Economist θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις στις 28-29 Ιουνίου 2017.


Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου είναι πόσο επηρεάζεται η ελληνική οικονομία από το Βrexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, την εκλογή Μακρόν στη Γαλλία και την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Τα ζητήματα αυτά θα κληθούν να συζητήσουν διακεκριμένες προσωπικότητες και ηγέτες από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της τα «καυτά» ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν κατά τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου ο Τζακ Λιου, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, γνωστός για την ενεργό ανάμειξη και την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες επιχειρηματίες.


Ο δημόσιος διάλογος μεταξύ αυτών των δύο προσωπικοτήτων, που έχουν ζήσει από κοντά την ελληνική κρίση, ο καθένας από το «πόστο» του, και που είναι βέβαιο ότι έχουν σταθερο ενδιαφέρον για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Το τετ-α-τετ έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, σε ένα ειδικό πάνελ που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές του συνεδρίου του Economist.