Η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank Eurobank, Εθνική). Σύμβουλοι της διαδικασίας είναι οι Lazard Freres SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez & Marsal και η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη.

Από τους οκτώ επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και ενημερώθηκαν από το Virtual Data Room οι τρεις έδειξαν εντονότερο ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι τι Δευτέρα θα προκύψουν τουλάχιστον 3 δεσμευτικές προσφορές. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση εξετάστηκαν δώδεκα μη δεσμευτικές προσφορές, εκ των οποίων οι οχτώ πέρασαν στη δεύτερη. Τα ενδιαφερόμενα fund της δεύτερης φάσης είναι Amerra, Diorasis, HIG Capital, Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital, Tinicum.

Οι σύμβουλοι του διαγωνισμού και οι τράπεζες θα λάβουν υπόψη τις συνδυαστικές (combined) προσφορές που θα κατατεθούν προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής, ενώ στα κριτήρια που φέρεται ότι θα «προκρίνουν» τον «νικητή» του διαγωνισμού είναι το πλάνο που σχετίζεται με τη διαχείριση των χρεών των προς εξαγορά εταιρειών αλλά και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και το μοντέλο ανάπτυξης που θα περιλαμβάνουν οι προτάσεις.

Σημειώνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε καταληκτική ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές τη 13η Δεκεμβρίου αλλά δόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου παράταση ενός μήνα κατόπιν αιτήματος 6 επενδυτών.