Θέμα συζήτησης έχει γίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η... λαιμαργία που επιδεικνύει ο Νίκος Παππάς στην προσπάθειά του να αυξήσει την εσωκομματική του επιρροή με φόντο τις διεργασίες περί διεύρυνσης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κινητικότητα αυτή του πρώην υπουργού Επικρατείας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες πριν από την προεκλογική περίοδο βρέθηκε στη δίνη έντονων επικρίσεων εντός του κόμματός του για την υπόθεση Πετσίτη, την κακοδιαχείριση και την εν γένει εικόνα της ΕΡΤ, καθώς και για μια σειρά άλλων σκοτεινών καταστάσεων, εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα.

Αφενός στο πεδίο των διεργασιών ενόψει του συνεδρίου και αφετέρου στο να κερδίσει πόντους έναντι των υπόλοιπων παικτών στο σύστημα Τσίπρα μέσω της αντιπολιτευτικής του δραστηριότητας. Τώρα τελευταία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το κομμάτι του υγιούς ανταγωνισμού, και μάλιστα έχει προσθέσει στη δημόσια ρητορική του το θέμα των ποδοσφαιρικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Φυσικά, η ευαισθησία του αυτή προέκυψε τώρα. Γιατί κάθε άλλο παρά αντίστοιχη νοοτροπία επεδείκνυε όταν ως υπουργός Επικρατείας προωθούσε -εν είδει πρεκλογικού ρουσφετιού-, μαζί με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, την πολυσυζητημένη συμφωνία για την απόκτηση από την ΕΡΤ των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων 7 ομάδων της Superleague (αλλά και τα αντίστοιχα των μικρότερων κατηγοριών) με οικονομικούς όρους που κατά κοινή ομολογία ήταν εκτός πραγματικότητας της αγοράς, αλλά και προκαλούσαν το κοινό αίσθημα δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τον σκοπό αυτόν ξεπέρασε τα 63 εκατ. ευρώ, με το διαφημιστικό έσοδο να μην ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες και να κυμαίνεται σε εξευτελιστικά επίπεδα. Κι όλα αυτά, ενώ κάθε άλλο παρά... έπεφταν κορμιά για την εξασφάλιση των εν λόγω δικαιωμάτων από άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Από κάτι τέτοια παραδείγματα πιάνονταν, εκτός των άλλων, και κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης και ουκ ολίγοι ακόμα μεγαλοσχήμονες των «53+» και ακόμα και τώρα εξαπολύουν μύδρους για τα έργα και τις ημέρες Παππά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Επιπλέον, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός δεν φαινόταν να έχει αντίστοιχες ευαισθησίες περί νόθευσης του ανταγωνισμού, και δη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν μερικά χρόνια πριν, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαριεντιζόταν στις Βρυξέλλες με τους Τσέχους του ΟΠΑΠ, όταν ο Οργανισμός προσέφερε οικονομική χορηγία στις μισές και βάλε ομάδες της Superleague. Και για να το κλείσουμε.

Γιατί, άραγε, ο συνέταιρος του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την περιβόητη κατασκευαστική εταιρεία που είχαν από κοινού και τη λειτουργία της οποίας καλύπτει πέπλο μυστηρίου (το θυμηθήκαμε τώρα με αφορμή τα «πόθεν έσχες») δεν ανησύχησε για τον ανταγωνισμό στους κόλπους της Superleague, όταν η «Σουρωτή», ιδιοκτησίας Σαββίδη, στον οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τάξει δημοσίως τον τίτλο πριν από λίγα χρόνια στη ΔΕΘ, ήταν ο βασικός χορηγός όλου του πρωταθλήματος;

 

Πηγή: Secret