Έντονη, δημόσια και το κυριότερο εκ των έσω είναι η κριτική που δέχεται ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την αποκάλυψη για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του και τα οποία νοίκιαζε σε ΜΚΟ που φιλοξενούσε μετανάστες.

Η ανάγκη να φτιασιδωθεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ από τις ρωγμές Παπαδημούλη, οδήγησε αρχικά στην επικοινωνιακή τακτική της «κάλυψης» του Ευρωβουλευτή, κάτι που σχεδόν επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχει ζήτημα και μάλιστα σοβαρό στο εσωτερικό του κόμματος.

Τα οικονομικά του Δημήτρη Παπαδημούλη δεν ήταν άγνωστα. Η οικονομική του επιφάνεια ήταν γνωστή. Το παρασκήνιο που ενοχλεί είναι η χρήση των ακινήτων του και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτεθειμένος με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να καλείται κατά κάποιο τρόπο να δώσει και τις σχετικές εξηγήσεις σε όσους εκ των έσω ανεβάζουν τους τόνους απέναντι στις αποκαλύψεις για τον Παπαδημούλη.

 Η εικόνα και μόνο ένας Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να νοικιάζει μέρος των ακινήτων σε ΜΚΟ, σε πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για την δράση κάποιων ΜΚΟ, που ενεργούσαν παράνομα και παράτυπα, όπως και για κυκλώματα μεταναστών, αλλά κυρίως, μετά και για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το «ξήλωμα» του καθεστώτος «φιλοξενίας» μεταναστών, προκαλεί εύκολα κριτική και αντιδράσεις. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις κανείς και το εάν οι ενοικιαστές του κ.Παπαδημούλη  είχαν ελεγχθεί αν ήταν νόμιμα στη χώρα μας ή όχι, τότε το θέμα κινδυνεύει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ήδη ο Γιάννης Μπαλάφας φρόντισε να πάρει αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, δηλώνοντας ότι πως ο ίδιος δεν θα αγόραζε τόσα ακίνητα με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν  ο Δημήτρης Παπαδημούλης να αποτελεί «ξένο σώμα» και οι «φωνές» της κριτικής δυναμώνουν με τον Αλέξη Τσίπρα από την άλλη, να μην λαμβάνει δημοσίως μεν θέση, αλλά να διαρρέεται από την Κουμουνδούρου ότι έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα με τις αποκαλύψεις. Ο Παπαδημούλης αυτή την στιγμή χαλάει την επικοινωνιακή τακτική του Τσίπρα που θέλει να δείχνει ότι όλα στο εσωτερικό του κόμματος είναι υπό τον έλεγχό του και όλα είναι καλά.

 Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαδημούλης τράβηξε απότομα την πρίζα του οξυγόνου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τίναξε στον αέρα την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται με πιο ήπιο πολιτικό λόγο και με σχεδόν μηδενική κριτική απέναντι σε μία σειρά χειρισμών της κυβέρνησης, προκειμένου να αλλάξει το προφίλ του και να γίνει πιο φιλικός και συμπαθητικός στην κοινωνία, όσο οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.