Πολλά λεφτά, πολλά ψέματα και πολλές ηχογραφήσεις, στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής επικαιρότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας  να παραμένουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων, στις οποίες συμπαρασύρονται από τον πανικό και την ένδεια επιχειρημάτων που εμφανίζει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Η σημερινή κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους, στην ανάγκη να αποπεμφθεί ο Νίκος Παππάς, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει, ακριβώς επειδή το ζητάει ο «πολιτικός του αντίπαλος» και δεν συνηθίζεται να ενδίδουν σε τέτοιες εκκλήσεις τα κόμματα. Το αποτέλεσμα θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας να μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο κάδρο των ευθυνών και των αποκαλύψεων, αφού επιλέγει να ταυτιστεί απόλυτα με την επιχειρηματολογία του Νίκου Παππά, έστω κι αυτό φθείρει την εικόνα του σε καθοριστικό βαθμό.

Οι εξελίξεις ωστόσο είναι ραγδαίες και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αδύναμος να τις διαχειριστεί και ταυτόχρονα η στάση του μαρτυρά ότι βρίσκεται σε ευάλωτη θέση με αδυναμία ακόμη και αντιπολιτευτικής στρατηγικής.

Το υλικό της ηχογράφησης μπαίνει πια στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα καθώς διαπιστώνονται αναντιστοιχίες μεταξύ στα όσα αναφέρονται-ακούγονται από τον κ. Παππά στην συνομιλία και στα όσα ο ίδιος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε μεγαλύτερα «ρίχτερ» το πολιτικό σκηνικό, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ψευδορκία.

Ήδη ο κ. Παππάς κάνει μεγάλες προσπάθειες να φέρει σε κάποια… μέτρα τους ισχυρισμούς του, τους οποίους ωστόσο διαφοροποιεί ανά τηλεοπτικό πάνελ, προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα δεν μπορούν να αλλάξουν και πολύ. Τα όσα ακούγεται να λέει στον επιχειρηματία είναι ακριβώς αντίθετα με αυτά που κατέθεσε στην προανακριτική.

Συγκεκριμένα, στο ηχητικό αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος  - σύμφωνα με τον κ. Παππά το υποκείμενο της συζήτησης δεν είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος - έχει τη δική του ατζέντα από την οποία κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά. Ωστόσο, στην κατάθεσή του στην Προανακριτική είχε ισχυριστεί ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, στη συζήτηση με τον Μιωνή οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι του ζητάει να προτρέψει τον Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ στην κατάθεσή ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Στο ηχητικό το γενικό συμπέρασμα είναι ότι εμφανίζεται να γνωρίζει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ στην κατάθεσή του έλεγε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο.