Συνεχίζει να εκτίθεται και μάλιστα ανεπανόρθωτα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, στην προσπάθειά του να δώσει απαντήσεις για το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που «καίει» τον ίδιο και τον επίσης υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πιο αναλυτικά, χθες το βράδυ ο κ. Παππάς βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που έχουν προκύψει.
Όμως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που προδίδουν την αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει ο κ. Παππάς.

Συγκεκριμένα αν και παραδέχθηκε πως η φωνή στο ηχητικό του κ. Μιωνή ήταν δική του – γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί έτσι και αλλιώς – άλλαξε λίγο την ερμηνεία των όσων είπε…

Όπως ισχυρίστηκε «όταν μιλούσε για «μαγαζί» δεν εννοούσε την κυβέρνηση, αλλά την επιχείρηση του Μιωνή, λέει τώρα ο Παππάς. Και όταν έλεγε ότι βγάζουν λεφτά, δεν εννοούσε Παπαγγελόπουλο και σία αλλά Μιωνή και Σαμαρά λέει.

Αν και αρχικά απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. Μάλιστα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται.



Η ανακοίνωση της ΝΔ από την μερίας της δείχνει το δίλημμα που θα τίθεται διαρκώς προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού: «είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».

Οι αναφορές σε «μαγαζί» και «παραμάγαζα» που βγάζουν «πολλά λεφτά» από τον στενότερο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο που έγινε η επίμαχη συνομιλία, τον Μάιο του 20016, αφήνουν έκθετο τον κ. Τσίπρα, καθώς «είτε ήταν αφελής και δεν καταλάβαινε τι γινόταν στην κυβέρνηση του, είτε έχει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη», όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ.